Afbeelding

Tot in de nok De hoogste torens van Nederland beklimmen.

Martinitoren in Groningen
Er gaat niets boven Groningen, zeker niet als je op het hoogste puntje van de stad hebt gestaan. Beklim de Martinitoren en kijk op bijna 100 meter hoogte uit over de stad en de omgeving.

De Lange Jan in Middelburg
Een bezoekje aan Zeeland is altijd een goed idee. Wil je daar wat extra lichaamsbeweging aan toevoegen? Bestijg De Lange Jan! De klim de moeite absoluut waard: je kijkt uit over de historische stad en bij goed weer kun je zelfs de Zeeuwse eilanden zien liggen.

Laurenskerk in Rotterdam
De Rotterdamse architectuur is een mix van oud en (veel) nieuw. Beklim de Laurenskerk, een van oorsprong middeleeuws gebouw dat straalt tussen het vele glas en hoge torens die Rotterdam rijk is. Zeg je Rotterdam dan zeg je skyline, dus je kijkt gegarandeerd je ogen uit.

Nieuwe Kerk in Delft
De Nieuwe Kerk is de op één na hoogste van Nederland en na het nemen van de 376 treden (succes!) sta je boven. Delft is gezellig, het uitzicht over de stad prachtig: dus gewoon eens gaan. En een leuk weetje: de top is gemaakt van Bentheimer zandsteen, dat door zure regen steeds donkerder wordt. Er heeft dus geen brand gewoed!

Eusebiuskerk in Arnhem
Liever een toren met een lift? Dan moet je in Arnhem zijn! Je kunt daar de Eusebiuskerk op, met een lift dus, of gewoon via de trap. Je kunt er ook de Eusebius Experience doen, met verhalen over wat de kerk allemaal gezien en meegemaakt heeft.

Domtoren in Utrecht
Nog een toren die je een keer in je leven moét beklimmen: de Domtoren in Utrecht, de hoogste beklimbare toren van het land. Wij raden je wel aan pas te gaan als hij weer uit zijn jasje is: hij wordt namelijk gerenoveerd en is al een tijdje ingepakt. De verwachting is dat de renovaties eind 2024 klaar zijn.