Afbeelding

Olifanten tekenen bij Artis Of aapjes, neushoorns, leeuwen...

We hebben weer een juweeltje gevonden, hoor! Dieren tekenen bij Artis in Amsterdam. Om je te vertellen hoe zo’n sessie er aan toe gaat, doen we met alle liefde verslag van onze eigen ervaring met deze workshop:

“Bij binnenkomst werden we welkom geheten door docente Lisouk. Ze zou ons die dag helpen onze tekenkunsten naar een nieuw level te tillen. Ons onderwerp: de olifanten. Lekker grote beesten met duidelijke vormen: moet te doen zijn toch? Gewapend met grote vellen papier en krijt gingen we het binnenverblijf in om te observeren: waar zitten de oren? Waar begint de slurf? Hoe loopt de rug? Waar zitten de schaduwen? Toen de olifanten eindelijk zin hadden om naar buiten te gaan konden we in het zonnetje verder tekenen – onder het toeziend oog van alle bezoekers (‘wat zijn jullie nou aan het doen?’). Na veel geschets, gevloek, geschrap, gekleur en geklets verscheen bij iedereen een olifant op het papier. Zelfs de mensen die riepen dat ze niet meer konden dan stokpoppetjes tekenen, konden er wat van!”

Ook tekenen bij Artis?
Deze tekencursus was op afspraak, maar jij kunt óók een cursus volgen. Er zijn cursussen voor volwassenen, jongeren en kinderen. Heel geschikt als je vermoedt dat er achter het gekrabbel van je koter een toekomstige Picasso schuilt. Je kunt niet alleen tekenen, er zijn ook schilder- en boetseercursussen. Leef je uit!