Geschiedenijslesje

Ambachtelijk dagje uit

Terug in de tijd

We gaan even terug naar het jaar 1936. Toen begon meneer Valk namelijk een bakkerswinkel in het pittoreske Hellendoorn. Zijn zoon Gerrit kon bovendien een aardig staaltje gebak en ijs maken en voilà: de hele regio was fan van de familie Valk.

Natuurlijk hadden ze in die tijd geen hippe ijsmachines en luxe broodbakapparaten. Het gebeurde allemaal met de hand. Hoe dat precies ging, zie je in Gerrit Valk’s Bakker- en IJsmuseum, dat in 1986 is opgericht. Maak een reis door de tijd en merk hoe de eenvoudige manier van ijs maken uitgroeide tot een massaproductieproces. In de bakkerij staat nog de originele oven die met takkenbossen gestookt werd. Iedere woensdag maken bakkers van 14.00 uur tot 16.00 uur verschillende lekkernijen. Komt dat zien én proeven!

Kijk voor openingstijden op de website: www.bakkerij-ijsmuseum.nl

Gerrit Valk’s Bakkerij- en IJsmuseum
Dorpsstraat 49
7447 CN Hellendoorn

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Maak je eigen lichtjesfestival

Met kerst is het altijd vroeg donker. En dat is mooi, want zodra het begint te schemeren kunnen de gezellige kerstlampjes en kaarsjes aan.

Andere Tijden in Orvelte

Vind je het moderne leven te druk, te veel, te hard en te snel? Ga dan als de wiedeweerga naar Orvelte. En wandel tussen rietgedekte Saksische boerderijen zomaar meer dan honderd jaar terug in de tijd.

Bloemen voor een wildvreemde

Anne Zwartbol. Onthoud die naam, want het kan zomaar eens gebeuren dat zij je binnenkort een bos bloemen in je handen drukt op straat. Gewoon, zomaar. Omdat jullie elkaar niet kennen en omdat ze het leuk vindt om bloemen te geven. 

Van herenhuis naar studentenkamer

Druk jij wel eens op een willekeurige deurbel? Bij kitchen roulette is dat de normaalste zaak van de wereld.