Geschiedenijslesje

Ambachtelijk dagje uit

Terug in de tijd

We gaan even terug naar het jaar 1936. Toen begon meneer Valk namelijk een bakkerswinkel in het pittoreske Hellendoorn. Zijn zoon Gerrit kon bovendien een aardig staaltje gebak en ijs maken en voilà: de hele regio was fan van de familie Valk.

Natuurlijk hadden ze in die tijd geen hippe ijsmachines en luxe broodbakapparaten. Het gebeurde allemaal met de hand. Hoe dat precies ging, zie je in Gerrit Valk’s Bakker- en IJsmuseum, dat in 1986 is opgericht. Maak een reis door de tijd en merk hoe de eenvoudige manier van ijs maken uitgroeide tot een massaproductieproces. In de bakkerij staat nog de originele oven die met takkenbossen gestookt werd. Iedere woensdag maken bakkers van 14.00 uur tot 16.00 uur verschillende lekkernijen. Komt dat zien én proeven!

Kijk voor openingstijden op de website: www.bakkerij-ijsmuseum.nl

Gerrit Valk’s Bakkerij- en IJsmuseum
Dorpsstraat 49
7447 CN Hellendoorn

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Waar is het koffiefeestje?

Koffie is zo’n typisch fijnproever-product. Logisch natuurlijk dat Koffiestation present is op culinaire festivals.

Vorkje prikken in het donker

Bij Restaurant Ctaste in Amsterdam eet je in het pikkedonker. Je ziet dus niet wat er op je bord ligt en wie tegenover je zit. 

Koffieleuten voor gevorderden

Wist je dat koffie een lichte smaak van jasmijn, salmiak en zwarte bessen in zich kan hebben? Douwe en Emiel van Koffiestation wel. Deze koffiemannen gaan steevast voor het perfecte kopje koffie. En dat maken ze zelf óf dat drinken ze bij deze koffiezaakjes in Groningen.

Het lievelingseten van Bart

Als je zo veel over eten weet als Leuk Mens Bart is het niet makkelijk om te kiezen wat je het lekkerst vindt. Maar vragen doen we toch! Wat is jouw favoriete gerecht, Bart?