Geschiedenijslesje

Ambachtelijk dagje uit

Terug in de tijd

We gaan even terug naar het jaar 1936. Toen begon meneer Valk namelijk een bakkerswinkel in het pittoreske Hellendoorn. Zijn zoon Gerrit kon bovendien een aardig staaltje gebak en ijs maken en voilà: de hele regio was fan van de familie Valk.

Natuurlijk hadden ze in die tijd geen hippe ijsmachines en luxe broodbakapparaten. Het gebeurde allemaal met de hand. Hoe dat precies ging, zie je in Gerrit Valk’s Bakker- en IJsmuseum, dat in 1986 is opgericht. Maak een reis door de tijd en merk hoe de eenvoudige manier van ijs maken uitgroeide tot een massaproductieproces. In de bakkerij staat nog de originele oven die met takkenbossen gestookt werd. Iedere woensdag maken bakkers van 14.00 uur tot 16.00 uur verschillende lekkernijen. Komt dat zien én proeven!

Kijk voor openingstijden op de website: www.bakkerij-ijsmuseum.nl

Gerrit Valk’s Bakkerij- en IJsmuseum
Dorpsstraat 49
7447 CN Hellendoorn

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Maisdoolhof en speelboerderij Malden

Het zijn kostbare tijden. Maar ook als je gezin niet in een Range Rover rondrijdt, is er nog genoeg betaalbaar leuks te doen. Debby is fan van het maisdoolhof in Malden.

Berlijn in het Klein

Leukedingendoen is fan van Berlijn. Om de kunstenaarsvibe, lekker Spazieren door de stad, nippen aan je Fritz kola, tanzen op fijne dj’s en Duits bier. Gelukkig vind je dit alles auch in Klein Berlijn en da’s toch net even een stukje minder weit.

Verstuur je eigen STANG

Af en toe moet je mensen gewoon een saai berichtje sturen. Je moet iemand ergens aan helpen herinneren, hebt een vraag of ander dagelijks dingetje.

Mister Mofongo

Om Thaise curry of Spaanse tapas te eten hoef je echt niet ver weg. Bij Mofongo’s in Groningen - één van Leuk mens Anja’s favoriete restaurants -ervaar je ware holiday feelings