Het origineelste cadeautje

Mooi van de binnenkant

en van de buitenkant

Het mooiste cadeautje pak je zelf in. Inmiddels hebben we dat saaie inpakpapier namelijk wel gezien. Leuk Mens Seline weet daar wel iets op! Wedden dat jij de eerstvolgende verjaardag met het allerleukste cadeautje verschijnt?

Dit heb je nodig:

“Patroonpapier (van dat licht doorschijnende witte papier), mooi inpakpapier, lintjes, draadjes of een elastiekje. Een figuurtje van zelfdrogende klei, bijvoorbeeld een sterretje of hartje, met een gaatje erin. Een labeltje, maskingtape, eventueel een naaimachine.”

Zo doe je dat:

“Pak het cadeautje eerst in patroonpapier in. Knoop hier en klein touwtje omheen of zet vast met mooie maskingtape. Pak dit in met mooi inpakpapier met bloemetjes, streepjes of gewoon bruin kaftpapier. Versier met een lintje of draadje en knoop hier het zelfgemaakte kleihangertje aan. Je kunt er ook nog een klein labeltje aanmaken waarop je een mooi woord of lief verhaaltje zet. In plaats van een draadje kun je het pakje ook versieren met maskingtape. Plak twee stroken tape van boven naar beneden, pak een ander printje tape en plak er een strook tape van links naar rechts overheen. Nu is het net of het cadeautje is omwikkeld met band. Ook heel leuk: naai het pakje dicht onder de naaimachine. Hiervoor kun je het cadeautje er het beste uithalen en drie van de vier kanten met een mooi zigzaksteekje in contrasterende kleur draad dichtnaaien. Stop het cadeautje erin en vouw de laatste kant dicht en zet vast met een stukje tape. Lief (zelf bestempeld) cadeautasje van papier eromheen en klaar!

Kijk hier voor nog meer inpakinspiratie.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Naar het museum in je luie stoel

Soms heb je zin in iets cultureels maar ben je tegelijkertijd ook in een aartsluie bui. Dan biedt het internet uitkomst.

Laura's allerlievelingst: carrotcake

Gebak is goed, taart is tof en soesjes zijn super. Maarreh… hoe doe je je tegoed aan dergelijk lekkers wanneer je je beperkt tot alleen plantaardige ingrediënten? Nou ja, je zou eens kunnen beginnen met de allerlievelingst van Laura: carrotcake. Een grandioos gebakje, zonder boter en roomkaas.

De maandelijkse Fashion, Art & Designmarkt

Slenter jij altijd alle hippe markten af op zoek naar unieke hebbedingetjes? Dan moet je zeker even op de De Sunday Market rondsnuffelen in Amsterdam in je zondagse kloffie.

Zeg het met thee

Het is belangrijk om je levensverhaal te delen met anderen. Zo kun je van elkaar leren en elkaar inspireren. Zo ontstond Teatells: een project van Emmelie en Julianne Lindner, twee Zweedse zusjes met Nederlandse roots.