Het origineelste cadeautje

Mooi van de binnenkant

en van de buitenkant

Het mooiste cadeautje pak je zelf in. Inmiddels hebben we dat saaie inpakpapier namelijk wel gezien. Leuk Mens Seline weet daar wel iets op! Wedden dat jij de eerstvolgende verjaardag met het allerleukste cadeautje verschijnt?

Dit heb je nodig:

“Patroonpapier (van dat licht doorschijnende witte papier), mooi inpakpapier, lintjes, draadjes of een elastiekje. Een figuurtje van zelfdrogende klei, bijvoorbeeld een sterretje of hartje, met een gaatje erin. Een labeltje, maskingtape, eventueel een naaimachine.”

Zo doe je dat:

“Pak het cadeautje eerst in patroonpapier in. Knoop hier en klein touwtje omheen of zet vast met mooie maskingtape. Pak dit in met mooi inpakpapier met bloemetjes, streepjes of gewoon bruin kaftpapier. Versier met een lintje of draadje en knoop hier het zelfgemaakte kleihangertje aan. Je kunt er ook nog een klein labeltje aanmaken waarop je een mooi woord of lief verhaaltje zet. In plaats van een draadje kun je het pakje ook versieren met maskingtape. Plak twee stroken tape van boven naar beneden, pak een ander printje tape en plak er een strook tape van links naar rechts overheen. Nu is het net of het cadeautje is omwikkeld met band. Ook heel leuk: naai het pakje dicht onder de naaimachine. Hiervoor kun je het cadeautje er het beste uithalen en drie van de vier kanten met een mooi zigzaksteekje in contrasterende kleur draad dichtnaaien. Stop het cadeautje erin en vouw de laatste kant dicht en zet vast met een stukje tape. Lief (zelf bestempeld) cadeautasje van papier eromheen en klaar!

Kijk hier voor nog meer inpakinspiratie.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Wat oma nog kan

Onze oma’s leerden vroeger allemaal op de lagere school, tijdens de handwerkles, handige trucjes waar wij als volwassenen heel hard voor naar een naaiatelier rennen. Je kunt je twijfels hebben bij het nut van ‘sokken stoppen’, maar een gat in je favoriete wollen vest repareren of een winkelhaak maken: daar hebben we wat aan.

Weg met sinterklaas

De een vindt het op zijn 50ste nog steeds geweldig, de ander kan die verklede oude man echt niet uitstaan. Hoor jij bij de laatste groep en doe jij er alles aan om 5 december te vermijden, dan hebben wij wat handige 'vermijd-de-sint-tips'.

Romantiek uit blik

Met je lief op de bank een filmpje aanzetten en daar heerlijk bij wegzwijmelen. We hebben allemaal onze romantische favorieten, welke films vind jij het allerliefst Annewil?

Hippe kids

Kinderkleding shoppen is moeilijker dan je denkt. Dan is er weer geen kinderkledingwinkel te vinden, óf er is juist teveel keuze. Gelukkig weet Bettina hier wel raad mee.