Leukste plekjes in Lelystad

hippe koffie en toffe plekken

die je niet mag overslaan

Leuk Mens Seline woont in Lelystad, dus reken maar dat zij de Leukste plekjes van deze stad weet! Wij zijn wel benieuwd waar Seline het liefst naartoe gaat. Waar moet je zijn voor het lekkerste drankje of hapje en welke winkels mag je echt niet overslaan?

Hippe koffie
“Leuk adresje in Lelystad voor een drankje: Koffiehuys Lelystad. Dit hippe koffietentje ligt in een niet erg inspirerende omgeving, maar dat ben je vergeten zodra je binnen zit. Een superleuke inrichting (combi van vintage, brocante en een beetje strandsfeer) met keuze uit heerlijke koffies, thee en broodjes. De supercomplete high tea is echt een aanrader. Ook een leuke plek voor kinderen. Ze verkopen er grote glazen kinderlimonade met een kersensnoepje om het rietje: lief!”

Leukste kinderrestaurant
Hans & Grietje pannenkoekenhuis in Zeewolde. Zodra het weer beter wordt zijn we hier regelmatig te vinden. Dit pannenkoekenhuis heeft een enorme speelweide waar van alles te doen is voor kinderen. Van springkussens tot een heus Hans en Grietje-huisje en van kinderkarts tot glijbanen en schommels. Allemaal omringd door gras, terrassen en zitjes, dus de ouders kunnen er ook lekker relaxen in de zon. Ook leuk: de wandelroutes die samen met Natuurmonumenten in het bos rondom zijn aangelegd. Het pannenkoekenhuis heeft een lekker gekke inrichting en allerlei spannende verrassingen in petto voor de kids … en in de zomer koop je er hun heerlijke zelfgemaakte boerenijs!”

Vintage en tweedehands
“Ik winkel weinig in Lelystad. Maar áls ik het doe, ga ik naar Het Goed (de plaatselijke kringloopwinkel). Ik kom dan altijd wel thuis met iets kleins (of groots, haha). Daarnaast hebben we een super schattig brocante winkeltje waar ik regelmatig even langsga: Oma's tijd. De eigenaresse is ontzettend lief en praat vol liefde en passie over haar vondsten. Een ander geweldig adres is Klein Waterlooplein in Lelystad. Als je er binnenkomt weet je niet wat je ziet: een grote loods met tweedehands spullen van de vloer tot het plafond opgestapeld. Maar de Amsterdamse eigenaresse weet precies waar alles staat en heeft alles netjes gegroepeerd. Hier slaag je goed voor servies, mooie kleden, spreien, vintage kleding en oude kasten. Helaas hebben we niet veel interieurwinkels, daarvoor rijd ik meestal naar Harderwijk. Hier vind je Silo 6 en Tutze, een prachtig oud pand met twee verdiepingen vol met de mooiste accessoires en meubels. Ze verkopen hier veel Scandinavische merken, waaronder ook het prachtige Tine K Home.”

Lekker Leuk eten in Flevoland
“Lekker eten doen we vaak buiten de stad, zoals bij De Bank in Harderwijk (een oud bankgebouw omgebouwd tot prachtig en gezellig restaurant met een heerlijk gevarieerd menu).”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De ideale vakantiedag van Lotte

Ieder nieuw Leuk Mens stellen we dezelfde vraag: ‘Hoe ziet jouw ideale dag eruit, als je álle tijd en geld van de wereld zou hebben?’. Voor de lol hebben we onszelf eens dezelfde vraag gesteld. En wat bleek: ook wij houden van vrienden, familie en cocktails :). Lees wat Lotte zou doen! 

Urban vibe

Harold weet de leuke verborgen plekjes van Rotterdam wel te vinden. Van hippe jazz melodieën tot een stevig bakkie koffie. En het mooie is: het is allemaal op loopafstand van elkaar vandaan!

Foodfotografie en styling

Je kent ze wel. Die mensen die achteloos en nonchalant de mooiste foto’s op Instagram en Facebook gooien van de gerechten die ze ‘in elkaar geflanst’ hebben. Yeah right. 

Biologisch, gezond, natuurlijk

Bij Jetties in Haarlem kun je lekker en gezond eten en 100% natuurlijk.