Schuitje varen, theetje drinken

... varen we naar de Overtoom

Bootje huren in Mokum

Dát is handig: eindelijk een goed adres om een bootje te huren in Amsterdam. De zespersoons-sloepjes zijn elektrisch dus nooit tanken, geen lawaaierige motor en geen uitlaatgassen. Zo kun je muisstil genieten van de prachtige grachten. De bootjes liggen in het Westerpark, naast de Bakkerswinkel. Waar je trouwens – ook heel handig - bij het afhaalloket een picknickpakketje kunt meenemen. De bootjes kun je online reserveren via de site of als je dezelfde dag nog wil varen, via het mobiele nummer van Boats4rent. De enige hindernis is het eerste bruggetje waar je onderdoor moet: deze is zo laag dat je op de bodem van de boot moet liggen om er onderdoor te kunnen. Dikke pret!

www.bootjehureninamsterdam.com

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Een zakje vol schatjes

Wat doe je met alle kleine frutseltjes en kleine pareltjes die je overal en nergens tegenkomt? Bundelen in een fijn zakje en cadeau geven dacht Allround styliste en schatzoeker Nina Nijland. Deze lieflijke schatjes lenen zich perfect als een cadeautje voor iemand die je lief vindt of gewoon als cadeautje voor jezelf. Je weet namelijk nooit wat er precies in zit!

Een speeltuin om van te dromen

Niks is leuker dan kinderen zien genieten. En het is helemaal mooi meegenomen als je daarbij zelf ook lekker onderuit kan zitten.

Baby? Bak een kraamcadeau

Een slabbetje met de naam van de kersverse baby. Een enig cadeau natuurlijk, maar het kan beter! Saakje heeft ervaring met originele kraamcadeaus en geeft haar geheimen graag weg.

Het Oude Ambachten en Speelgoed Museum

Het oude Ambachten en Speelgoed Museum laat je teruggaan naar een tijd zonder smartphone en leidt je rond langs 160 ambachten, winkeltjes van vroeger, compleet ingerichte werkplaatsen en schoolklasjes.