Liefs uit Utrecht

dwalen met z'n twee

langs ultieme zoenplekjes

Dat Utrecht romantisch is komt misschien wel door de gracht die door de binnenstad heen kronkelt. Daar kun je varen met een bootje of waterfiets, zitten op een kleedje aan de werf met de voetjes in het water of wandelen langs de Nieuwegracht of Oudegracht. Maar er is meer aan romantiek te vinden dan alleen de grachten...

Dwaal met ons mee door de meeste liefdevolle plekjes van de stad én provincie Utrecht. Zelfs in de drukke binnenstad van Utrecht kun je heerlijk tot rust komen en jezelf terugtrekken. Na een rondje hand in hand door de binnenstad te hebben gewandeld, eindig je bij een van deze drie verborgen hofjes: Abraham Dolehof, Flora’s Hof en bij de Mariaplaats in de buurt.

Iets buiten de stad, op de Utrechtse Heuvelrug, vind je ook een hoop liefde in de vele kastelen en landgoederen. Je vind het in Slot Zeist, Kasteel Amerongen, Kasteel de Haar en in Kasteel Duurstede. Voor heuse prinsen en prinsessen.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Kokkerellen voor zijn lief

Als Bas een romantische avond heeft met zijn vriendin Julie, weet hij precies wat hij moet doen om haar gelukkig te maken. Heerlijke mosselen en heerlijke wijn. Genieten dus. 

Wandel tussen de boomtoppen

Hey, Tarzan wannabee. Bij Buitencentrum Boomkroonpad in boswachterij Gieten-Borger in Drenthe is veel te beleven.

Kinderparade

De Parade die kennen we natuurlijk. Elk jaar reist dit kleurrijke theatercircus van Rotterdam naar Den Haag naar Utrecht en naar Amsterdam en verschaft in al die steden theater, gezelligheid en (veel) wijn. 

Foto der liefde

Deze leuke dame is analoog fotografe en legt met liefde de romantiek vast – liefst met de natuur als achtergrond.