Liefs uit Utrecht

dwalen met z'n twee

langs ultieme zoenplekjes

Dat Utrecht romantisch is komt misschien wel door de gracht die door de binnenstad heen kronkelt. Daar kun je varen met een bootje of waterfiets, zitten op een kleedje aan de werf met de voetjes in het water of wandelen langs de Nieuwegracht of Oudegracht. Maar er is meer aan romantiek te vinden dan alleen de grachten...

Dwaal met ons mee door de meeste liefdevolle plekjes van de stad én provincie Utrecht. Zelfs in de drukke binnenstad van Utrecht kun je heerlijk tot rust komen en jezelf terugtrekken. Na een rondje hand in hand door de binnenstad te hebben gewandeld, eindig je bij een van deze drie verborgen hofjes: Abraham Dolehof, Flora’s Hof en bij de Mariaplaats in de buurt.

Iets buiten de stad, op de Utrechtse Heuvelrug, vind je ook een hoop liefde in de vele kastelen en landgoederen. Je vind het in Slot Zeist, Kasteel Amerongen, Kasteel de Haar en in Kasteel Duurstede. Voor heuse prinsen en prinsessen.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Breek de sleur

Eindigt dat avondje quality time met je lover negen van de tien keer op de bank met een film? Dan wordt ’t tijd voor wat actie. Met deze tip doorbreek je de sleur. 

Werelds waterbed

Voor het mooiste ‘waterbed’ ter wereld reizen we af naar Bali, naar de villa Udang House op het luxueuze resort Bambu Indah.

Nutella Bar

Alsof er niet genoeg redenen zijn om naar New York te gaan… Deze kun je ook nog aan je to-do list toevoegen: een bezoekje aan de Nutella Bar.

Het sjieke toetje

Toetjes na het eten? Piet Sanders kent plekken waar je zó lekker eet dat je dat dessert gauw vergeet. Toch behoefte aan suiker? Doe dan eens een slot-cocktail. Zoet, maar ook sjiek en super smaakvol. En het was nog lang gezellig...