Liefs uit Utrecht

dwalen met z'n twee

langs ultieme zoenplekjes

Dat Utrecht romantisch is komt misschien wel door de gracht die door de binnenstad heen kronkelt. Daar kun je varen met een bootje of waterfiets, zitten op een kleedje aan de werf met de voetjes in het water of wandelen langs de Nieuwegracht of Oudegracht. Maar er is meer aan romantiek te vinden dan alleen de grachten...

Dwaal met ons mee door de meeste liefdevolle plekjes van de stad én provincie Utrecht. Zelfs in de drukke binnenstad van Utrecht kun je heerlijk tot rust komen en jezelf terugtrekken. Na een rondje hand in hand door de binnenstad te hebben gewandeld, eindig je bij een van deze drie verborgen hofjes: Abraham Dolehof, Flora’s Hof en bij de Mariaplaats in de buurt.

Iets buiten de stad, op de Utrechtse Heuvelrug, vind je ook een hoop liefde in de vele kastelen en landgoederen. Je vind het in Slot Zeist, Kasteel Amerongen, Kasteel de Haar en in Kasteel Duurstede. Voor heuse prinsen en prinsessen.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Klimpark Funforest

Een rondje bierproeven

Reis het hele land door op zoek naar je nieuwe lievelingsbiertje. Proost!

Klassieke klanken

Het Muzieklokaal in Utrecht is het eerste proeflokaal van Nederland waar je altijd klassieke muziek hoort. En geloof ons, da’s niet oubollig maar gewoon heel erg relaxed. Naast een menukaart heb je ook een muziekkaart. Hoor je iets wat je mooi vindt, dan helpen ze je verder; alle muziek is namelijk te koop. Op donderdagavond en zondagmiddag zijn er live optredens. 

Valentijn, ehm nee.

Roze bloemetjes en rode hartjes. Getsie! Overdreven gedoe, Valentijnsdag. Misschien ben je gewoon even niet verliefd, niet opzoek of vier je al 365 dagen in het jaar Valentijn… Gelukkig hebben wij de tip: vandaag trek jij namelijk lekker demonstratief je coolste outfit aan! Met coolste bedoelen wij een Onesie. Een wat? Een wansie, zo spreek je het uit. Maar check vooral even de foto hiernaast.