Het land van de kangoeroes

reis mee met Maaike naar Australië

down under

Wat je vast niet weet, is dat Maaike Ouboter een tijdje in Australië heeft gewoond! Het kan dan wel een tikkie ver weg zijn, zo helemaal aan de andere kant van de wereld, maar toch zijn wij wel benieuwd naar de Leukste plekken van Australië.

“Australië was een fantastische ervaring! Ik woonde in Sydney op een campus met allemaal internationale en lokale studenten. Veel Australiërs vinden Melbourne vaak een creatievere stad dan Sydney, maar toch zijn we op zoveel gave plekjes geweest! Sydney: The Shady Pines is heel leuk, een whiskybar ergens in een achterafstraatje die je alleen kan vinden als je weet waar het zit. Er is ook een laundry bar vlak daar in de buurt, een wasserette die is omgebouwd tot cocktailbar. Cafe Flinders zit daar om de hoek en is ook heel leuk, op Kings Cross zit Hugo’s bar waar je hele lekkere $5 pizza’s kan eten en daarna kan je in World Bar, wat daar recht tegenover zit, de hele avond dansen en shotjes drinken uit theepotten.”

Wandelen door de leukste wijken
“De wijken Glebe en Surrey Hills zijn heel leuk om doorheen te lopen en er zijn in beide buurten wekelijks markten. Paddy’s Market is een groentemarkt midden in Chinatown. Daar rondlopen is leuker dan rondlopen in een museum! Ook Newtown is een leuke wijk met heel veel leuke koffietentjes. Coogee Beach is een fijn strand. Je kunt daar ook heel mooi de Coogee to Bondi-walk doen, waar één keer per jaar ook een Sculptures by Sea-tentoonstelling is langs de hele kustlijn.”

Roadtrip
“Ik heb ook een roadtrip gemaakt door West-Australië. Daar ben ik echt verliefd geworden op de rust, de ruimte, de prachtige natuur en de levensstijl (als je op www.maaikeouboter.wordpress.com kijkt staan er een paar kleine blogs over Australië, met wat foto’s van de roadtrip). Ook Nieuw-Zeeland is trouwens echt aan te raden! Daar wil ik nog zeker een keer naar terug. Wat een prachtig land is dat! En stop vooral een paar dagen in Wanaka als je er toch bent.”

Liedjes met een Australisch tintje
De liedjes die me echt aan Australië en die tijd doen denken: The Great Escape - Patrick Watson; Daughters Of The Soho Riots - The National; Sweet Disposition - The Temper Trap. Maar Atlas Hands - Benjamin Francis Leftwich staat toch wel echt bovenaan. Als ik dat nummer hoor en mijn ogen dichtdoe herinner ik me alles weer haarscherp. Grappig hoe muziek dat met je kan doen. En eigenlijk alle nummers van The Cat Empire (vooral de oudere cd’s). Hun prachtige The Wine Song vind ik een geweldig nummer voor in de auto.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Kamelen melken

Hoeveel bulten heeft een kameel ook alweer? Na een bezoekje aan de kamelenmelkerij vergeet je het waarschijnlijk nooit meer. 

Bestemmingen om van te dromen

Als Corno denkt dat hij kan ontkomen aan de vraag wat zijn allerfavorietste droombestemming ever is, dan heeft hij het mooi fout. Hierbij dus de drie mooiste plekken die je als reisliefhebber toch echt een keer gezien moet hebben.

Jailbreak Tattoo Festival

Oké, dus je hebt een tattoo, en nu? Naar een tattoofestival natuurlijk. Kletsen en vergelijken met gelijkgestemden, het werk van grote artiesten live bewonderen en bandjes kijken. Lina tipt een festival in het hoge Noorden.

Top 3 Leuke dingen in een duikpak

Geraldine in een duikpak is natuurlijk al superleuk. Maar we leggen de lat hoog. Geraldine is into duiken is ze vertelt je wat je echt moet proberen als je toevallig in een wetsuit met een fles zuurstof op je rug belandt...