Favoriete festivals

van singer-songwriter

Maaike Ouboter

Je zou denken dat Maaike al wel druk genoeg is met haar singer-songwriter bestaan. Toch was ze eerst ook nog betrokken bij de organisatie van Amsterdams leukste festival: Stukafest. Inmiddels is ze daarmee gestopt, maar heeft Leuk Mens Maaike nu wel tijd om naar andere toffe festivals te gaan?

“Ik vond het echt heel erg leuk om een bestuursjaar te doen bij Stukafest. Halverwege kreeg ik het -helaas- net iets te druk met mijn muziek, maar gelukkig kon de rest van het bestuur heel veel overnemen. Zo kon ik er toch nog bij zijn. Het Stukafest is echt een mooi festival en het is te gek om daaraan bij te kunnen dragen. Helaas is het alweer voorbij, maar we zijn wel opzoek naar studenten die in het nieuwe bestuur willen (dus als je student bent en het je leuk lijkt, dan kan je even een mailtje sturen naar amsterdam@stukafest.nl)!”

Van Oerol tot Sziget
“Zelf ben ik nooit veel naar festivals geweest. Het lijkt me heel tof om een keer op Oerol en Into the Great Wide Open te spelen. Eigenlijk ben ik daar nog nooit geweest maar ik hoor er altijd zulke toffe verhalen over. Op Lowlands ben ik wel geweest en dat vond ik ook wel te gek natuurlijk. En het Best Kept Secret Festival is te gek. Als ik tijd heb deze zomer wil ik ook heel graag naar Sziget.”

Festivals in Amsterdam
“Amsterdam heeft heel veel kleine festivalletjes. We zijn voor het Stukafest veel naar dit soort festivals geweest. Het Magneet Festival, Over het IJ-Festival en de Parade bijvoorbeeld.

En ook leuk: de Zomerfeesten of de Vierdaagsefeesten in Nijmegen.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De maandelijkse Fashion, Art & Designmarkt

Slenter jij altijd alle hippe markten af op zoek naar unieke hebbedingetjes? Dan moet je zeker even op de De Sunday Market rondsnuffelen in Amsterdam in je zondagse kloffie.

Ecokathedraal

Een prachtig bouwwerk waar geen machine aan te pas is gekomen en waar de natuur nog altijd gewoon zijn gang gaat. De ecokathedraal in Mildam is een bezoek waard.

Nature's Gift

Vervelen is geen optie, dat is het motto van Leukedingendoen. De dames en heren van Nature's Gift zijn 't daar ook zeer zeker mee eens. Nature's Gift heeft heel veel lieve en groene uitjes in de natuur. Vergeet dus poepen in je oude schoen en ga wat dóén!

Hottentottentipitententerrein

Romantiek hoeft wat ons betreft niet altijd alleen maar met z’n tweetjes te zijn. Het is bijvoorbeeld ook heel romantisch om gezellig met je familie of vrienden op een knusse locatie samen te zijn.