Soundtrackcity

Kijken met je oren

In Amsterdam, Rotterdam en Istanbul

Hoe leuk is dit: een wandeling maken door een fijne stad als Amsterdam, Rotterdam of Istanbul met op je mp3-speler de soundtrack van de stad. Er zijn verschillende routes met elk hun eigen verhaal.

Wat je hoort? Stadsverhalen van bewoners, omgevingsgeluid, muziek, de stem van een gids, archiefmateriaal en een speciaal gecomponeerde soundscape. Installeer de Soundtrackcity-app op je telefoon of wandel gezellig met de mensen van Soundtrackcity mee. Kijk in de agenda wanneer en waar er wandelingen zijn.

Inmiddels zijn er 21 wandelingen met allemaal een eigen karakter. Elke wandeling wordt samengesteld door een andere kunstenaar. Kijk voor meer informatie op http://www.soundtrackcity.nl/.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Plantaardig shoppen

Dat plantaardig koken blijkt nog best een avontuurlijke bezigheid. We vroegen Laura naar haar favoriete shopadresjes, waarna zij prompt met hilarische garnalen en fantastische nepkip op de proppen kwam. Heb je meer tijd? Plan dan een tripje Berlijn en doe daar een van de drie immense vestigingen van Veganz aan. Een plantaardig bestaan saai? Nou neuh hoor.

High van muziek

Vincent-22tracks-Reinders gaat het hardst op muziek. In een club. In Londen.

Burning Man

Samen kunnen we meer dan alleen. Bijvoorbeeld een geweldig festival bouwen zonder geld of hulp van commercie. Het festival der festivals volgens DJ Isis is…

De ideale vakantiedag van Tamara

Ieder nieuw Leuk Mens stellen we dezelfde vraag: ‘Hoe ziet jouw ideale dag eruit, als je álle tijd en geld van de wereld zou hebben?’. Voor de lol hebben we onszelf eens dezelfde vraag gesteld. En wat bleek: ook wij houden van vrienden, familie en cocktails :). Lees wat Tamara zou doen!