Soundtrackcity

Kijken met je oren

In Amsterdam, Rotterdam en Istanbul

Hoe leuk is dit: een wandeling maken door een fijne stad als Amsterdam, Rotterdam of Istanbul met op je mp3-speler de soundtrack van de stad. Er zijn verschillende routes met elk hun eigen verhaal.

Wat je hoort? Stadsverhalen van bewoners, omgevingsgeluid, muziek, de stem van een gids, archiefmateriaal en een speciaal gecomponeerde soundscape. Installeer de Soundtrackcity-app op je telefoon of wandel gezellig met de mensen van Soundtrackcity mee. Kijk in de agenda wanneer en waar er wandelingen zijn.

Inmiddels zijn er 21 wandelingen met allemaal een eigen karakter. Elke wandeling wordt samengesteld door een andere kunstenaar. Kijk voor meer informatie op http://www.soundtrackcity.nl/.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Op stap in Rotterdam

Leuk Mens Wendy is een drukke dame die hard werkt. Maar soms is het tijd voor ontspanning. Wat doe jij in je vrije tijd, Wendy?

De mooiste plekjes in de sneeuw

Welke plekken zijn voor deze professionele reiziger onvergetelijk gebleken en waarom?

Weg met sinterklaas

De een vindt het op zijn 50ste nog steeds geweldig, de ander kan die verklede oude man echt niet uitstaan. Hoor jij bij de laatste groep en doe jij er alles aan om 5 december te vermijden, dan hebben wij wat handige 'vermijd-de-sint-tips'.

Klootschieten in het bos van Schoorl

Met zo min mogelijk worpen (schoten) ga je met houten ballen (kloten) de ca. twee kilometer lange klootschietbaan afleggen.