Soundtrackcity

Kijken met je oren

In Amsterdam, Rotterdam en Istanbul

Hoe leuk is dit: een wandeling maken door een fijne stad als Amsterdam, Rotterdam of Istanbul met op je mp3-speler de soundtrack van de stad. Er zijn verschillende routes met elk hun eigen verhaal.

Wat je hoort? Stadsverhalen van bewoners, omgevingsgeluid, muziek, de stem van een gids, archiefmateriaal en een speciaal gecomponeerde soundscape. Installeer de Soundtrackcity-app op je telefoon of wandel gezellig met de mensen van Soundtrackcity mee. Kijk in de agenda wanneer en waar er wandelingen zijn.

Inmiddels zijn er 21 wandelingen met allemaal een eigen karakter. Elke wandeling wordt samengesteld door een andere kunstenaar. Kijk voor meer informatie op http://www.soundtrackcity.nl/.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Muziek om op te sporten

Over het algemeen geldt sporten natuurlijk als een weldaad (ehm...) maar soms heb je nét even een klein duwtje in de rug nodig. Op die momenten kan een goed stukje muzak het grote verschil maken. Graag grove beats en geen ballads please.

Culinaire spots

Als liefhebber van eten zijn er zoveel leuke cafeetjes, plekjes en evenementen om uit te kiezen: het wordt bijna teveel. Gelukkig weet Bas je te vertellen wat nou écht leuk is:

Smullen bij traiteur Foodies

Piet tipt picknicken 2.0.: geen maaltijdsalade van de Appie dit jaar

Stuntman voor een dag

Niemand wil door een auto geschept worden, en als dat niet is omdat je geen zin hebt om je botten te breken, dan is het wel omdat je er waarschijnlijk nogal knullig uitziet terwijl je de klap van de wagen incasseert. Voor dat laatste is er gelukkig een oplossing, dankzij de workshop ‘Stuntman voor 1 dag’.