De leukste kinderkamers

Versier je zo

Zonder zorgen voor vieze vingertjes

Het huis van interieurblogger en Leuk Mens Seline moet wel één groot feestje zijn. Met fantastische frutsels en leuke meubels leukt zij zonder problemen haar huis op. Maar als moeder van 2 meiden zijn er toch een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Seline verklap je ons jouw geheim voor de leukste kinderkamer?

“Wat betreft de kinderkamers: bij mij begint dat meestal met iets wat ik tegenkom. Neem nu de kamer van onze jongste dochter Iza, ik vond de poster Mr. Moon van Martin Krusche. Op deze poster een maan met een lief gezichtje, de achtergrond nachtpaars. Dat werd het uitgangspunt van Iza's kamer, van daaruit ben ik aan de slag gegaan. Omdat ik donkerpaars nogal heftig vond voor een hele wand (en een babykamer), heb ik er een lambrisering mee geschilderd. De bovenkant van de muur is wit gebleven. De rand van de lambrisering heb ik afgezet met fotolijstenplanken. Handig als je, net als ik, nogal eens verandert, schuift en verplaatst met accessoires en lijsten.“

Kidsproof merken

“Onze box en het bedje van Iza zijn van Bopita. Een altijd-goed merk met mooie meubels en afwerkingen. Ikea blijft favoriet wat betreft indelen, opbergen en opruimen. – Belle & Boo (belleandboo.com) is zo'n vertederend merk met mooie kaarten, kussentjes, kinderserviesjes, allemaal voorzien van een getekend meisje en een konijntje. Onze oudste dochter heeft een aantal kaartjes van dit merk op haar kamertje staan.
– Imps & elfs (imps-elfs.nl): het allermooiste kinderbeddengoed in prachtige vergrijsde tinten. Maar ook lieve slabbetjes, leuke kleding en kinderkameraccessoires.
– Sebra (sebra.dk) Scandinavisch design voor in de kinderkamer. Mooie zachte kleuren, gekke tekeningetjes, geometrische vormen … van dit merk wil ik alles wel hebben!
Ferm Living: leuk voor mama en voor de kids ;-)

Winkels: zie de merken hierboven (ik shop veel online). En veel via de Kringloop of op (brocante) markten. Ook bij Nijhof en Loods 5 koop ik graag. Nog een lief winkeltje: Jolandelijk in Twisk (jolandelijk.nl). Een schuur vol brocante, mooie meubels, emaille, oud textiel. Het bekijken waard!“

Zo pak je het aan!

“Tips: Houd rekening met de kleuren in een kinderkamer. Houd het rustig. Kies bijvoorbeeld voor wit als basis en kies een andere kleur als accent (bijvoorbeeld roze). Je kunt natuurlijk wel verschillende rozetinten met elkaar combineren. Toch een fellere kleur gebruiken? Schilder een lambrisering van ongeveer 120 a 130 cm vanaf de vloer. Schilder de bovenste helft van de wand in een lichte kleur of wit. Zet de bovenkant van de lambrisering af met bijvoorbeeld een mooie sierlijst, een kapstokje of planken. Ook leuk: een lambrisering van behang!“

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Fraaie vintage & oude meuk: rommelmarkt IJ-hallen

Shop jezelf helemaal gek tijdens de rommelmarkt in de IJ-Hallen, Amsterdam Noord. 

Brei een knitten!

Breien is bere-ontspannend en de opbrengst is doorgaans knus en lekker warm. Nieuw is dat je met jouw brei-activiteiten ook zwerfkatjes kunt helpen. Door de pennen ter hand te nemen en een berg knittens te breien, steun je namelijk de Dierenbescherming en help je asielpoesjes.

Bijzondere muziekblogs

Hoe je tussen de bomen het bos nog kunt zien in de wereld van muziekblogs is soms best lastig. Marcel is streng en deelt alleen de blogs als ze niet alleen over muziek gaan. Hier de blogs die je volgens Marcel echt in de gaten moet houden.. Muziekblogs: ze zijn er in groten getale en ze zijn lang niet allemaal even boeiend. Marcel is daarom streng maar rechtvaardig in zijn selectie van favorieten: als ze niet over muziek gaan en wel over plastic David Bowie-poppen, dan zijn ze door.

De Leukste buitenspeeltips

Túúrlijk vindt mama Wendy het fijn om haar twee zoontjes buiten te laten spelen. Dit zijn haar leukste buitenspeeltips.