De leukste kinderkamers

Versier je zo

Zonder zorgen voor vieze vingertjes

Het huis van interieurblogger en Leuk Mens Seline moet wel één groot feestje zijn. Met fantastische frutsels en leuke meubels leukt zij zonder problemen haar huis op. Maar als moeder van 2 meiden zijn er toch een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Seline verklap je ons jouw geheim voor de leukste kinderkamer?

“Wat betreft de kinderkamers: bij mij begint dat meestal met iets wat ik tegenkom. Neem nu de kamer van onze jongste dochter Iza, ik vond de poster Mr. Moon van Martin Krusche. Op deze poster een maan met een lief gezichtje, de achtergrond nachtpaars. Dat werd het uitgangspunt van Iza's kamer, van daaruit ben ik aan de slag gegaan. Omdat ik donkerpaars nogal heftig vond voor een hele wand (en een babykamer), heb ik er een lambrisering mee geschilderd. De bovenkant van de muur is wit gebleven. De rand van de lambrisering heb ik afgezet met fotolijstenplanken. Handig als je, net als ik, nogal eens verandert, schuift en verplaatst met accessoires en lijsten.“

Kidsproof merken

“Onze box en het bedje van Iza zijn van Bopita. Een altijd-goed merk met mooie meubels en afwerkingen. Ikea blijft favoriet wat betreft indelen, opbergen en opruimen. – Belle & Boo (belleandboo.com) is zo'n vertederend merk met mooie kaarten, kussentjes, kinderserviesjes, allemaal voorzien van een getekend meisje en een konijntje. Onze oudste dochter heeft een aantal kaartjes van dit merk op haar kamertje staan.
– Imps & elfs (imps-elfs.nl): het allermooiste kinderbeddengoed in prachtige vergrijsde tinten. Maar ook lieve slabbetjes, leuke kleding en kinderkameraccessoires.
– Sebra (sebra.dk) Scandinavisch design voor in de kinderkamer. Mooie zachte kleuren, gekke tekeningetjes, geometrische vormen … van dit merk wil ik alles wel hebben!
Ferm Living: leuk voor mama en voor de kids ;-)

Winkels: zie de merken hierboven (ik shop veel online). En veel via de Kringloop of op (brocante) markten. Ook bij Nijhof en Loods 5 koop ik graag. Nog een lief winkeltje: Jolandelijk in Twisk (jolandelijk.nl). Een schuur vol brocante, mooie meubels, emaille, oud textiel. Het bekijken waard!“

Zo pak je het aan!

“Tips: Houd rekening met de kleuren in een kinderkamer. Houd het rustig. Kies bijvoorbeeld voor wit als basis en kies een andere kleur als accent (bijvoorbeeld roze). Je kunt natuurlijk wel verschillende rozetinten met elkaar combineren. Toch een fellere kleur gebruiken? Schilder een lambrisering van ongeveer 120 a 130 cm vanaf de vloer. Schilder de bovenste helft van de wand in een lichte kleur of wit. Zet de bovenkant van de lambrisering af met bijvoorbeeld een mooie sierlijst, een kapstokje of planken. Ook leuk: een lambrisering van behang!“

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Online schrijfcursus

Tik jij al een aardig stukje weg maar wil je je schrijfskills verbeteren? Doe dan online een leuke schrijfcursus bij EDITIO! Je leert de fijne kneepjes van het schrijversvak van echte pro’s; wie wil dat nou niet?

De perfecte plek voor online muziek

Niels is zeker 23 uur per dag online, en grasduint in die uren graag door online gigant Spotify. De opbrengst van zijn zoektochten naar toffe nieuwe muzikanten en gave nieuwe platen deelt hij op Perfects, de website die hij samen met Wilbert Leering, Norbert Pek, Luuk Kloosterboer lanceerde.

Shop erop los

Als ambassadrice van Rotterdamse mode houdt Leuk Mens Kim de winkels in haar home town natuurlijk extra goed in de gaten. Maar in andere steden kan ze minstens zo goed slagen!

Eva's favoriete kleding

Benieuwd naar Eva's favoriete kledingstuk? Het is in ieder geval erg vrolijk en heeft een geschiedenis...