De leukste kinderkamers

Versier je zo

Zonder zorgen voor vieze vingertjes

Het huis van interieurblogger en Leuk Mens Seline moet wel één groot feestje zijn. Met fantastische frutsels en leuke meubels leukt zij zonder problemen haar huis op. Maar als moeder van 2 meiden zijn er toch een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Seline verklap je ons jouw geheim voor de leukste kinderkamer?

“Wat betreft de kinderkamers: bij mij begint dat meestal met iets wat ik tegenkom. Neem nu de kamer van onze jongste dochter Iza, ik vond de poster Mr. Moon van Martin Krusche. Op deze poster een maan met een lief gezichtje, de achtergrond nachtpaars. Dat werd het uitgangspunt van Iza's kamer, van daaruit ben ik aan de slag gegaan. Omdat ik donkerpaars nogal heftig vond voor een hele wand (en een babykamer), heb ik er een lambrisering mee geschilderd. De bovenkant van de muur is wit gebleven. De rand van de lambrisering heb ik afgezet met fotolijstenplanken. Handig als je, net als ik, nogal eens verandert, schuift en verplaatst met accessoires en lijsten.“

Kidsproof merken

“Onze box en het bedje van Iza zijn van Bopita. Een altijd-goed merk met mooie meubels en afwerkingen. Ikea blijft favoriet wat betreft indelen, opbergen en opruimen. – Belle & Boo (belleandboo.com) is zo'n vertederend merk met mooie kaarten, kussentjes, kinderserviesjes, allemaal voorzien van een getekend meisje en een konijntje. Onze oudste dochter heeft een aantal kaartjes van dit merk op haar kamertje staan.
– Imps & elfs (imps-elfs.nl): het allermooiste kinderbeddengoed in prachtige vergrijsde tinten. Maar ook lieve slabbetjes, leuke kleding en kinderkameraccessoires.
– Sebra (sebra.dk) Scandinavisch design voor in de kinderkamer. Mooie zachte kleuren, gekke tekeningetjes, geometrische vormen … van dit merk wil ik alles wel hebben!
Ferm Living: leuk voor mama en voor de kids ;-)

Winkels: zie de merken hierboven (ik shop veel online). En veel via de Kringloop of op (brocante) markten. Ook bij Nijhof en Loods 5 koop ik graag. Nog een lief winkeltje: Jolandelijk in Twisk (jolandelijk.nl). Een schuur vol brocante, mooie meubels, emaille, oud textiel. Het bekijken waard!“

Zo pak je het aan!

“Tips: Houd rekening met de kleuren in een kinderkamer. Houd het rustig. Kies bijvoorbeeld voor wit als basis en kies een andere kleur als accent (bijvoorbeeld roze). Je kunt natuurlijk wel verschillende rozetinten met elkaar combineren. Toch een fellere kleur gebruiken? Schilder een lambrisering van ongeveer 120 a 130 cm vanaf de vloer. Schilder de bovenste helft van de wand in een lichte kleur of wit. Zet de bovenkant van de lambrisering af met bijvoorbeeld een mooie sierlijst, een kapstokje of planken. Ook leuk: een lambrisering van behang!“

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Een speeltuin om van te dromen

Niks is leuker dan kinderen zien genieten. En het is helemaal mooi meegenomen als je daarbij zelf ook lekker onderuit kan zitten.

Brei iets!

Vergeet de H&M. Brei iets! Wij vonden een grappige site met breitips voor je....

Zeg het met thee

Het is belangrijk om je levensverhaal te delen met anderen. Zo kun je van elkaar leren en elkaar inspireren. Zo ontstond Teatells: een project van Emmelie en Julianne Lindner, twee Zweedse zusjes met Nederlandse roots.

Affordable Art Fair

Betaalbare kunst scoor je tijdens de Affordable Art Fair. Deze beurs vindt elk jaar in oktober in Amsterdam plaats.