Rondleiding bij Tuschinski

De luxe van toen

In beeld en geluid

Ooit afgevraagd wat het verhaal achter die mooie plafondschildering in Tuschinski is? En hoe het er vroeger in deze bioscoop aan toe ging? Doe eens een audiotour!

In 1921 gingen de deuren open van Theater Tuschinski, destijds het meest luxueuze filmtheater van Nederland. Hoogpolige tapijten, lichtkoepels en prachtige schilderingen lieten (en laten) het beste uit de Jugenstil, Amsterdamse School en Art Deco samensmelten in een droombioscoop waarin de aardse werkelijkheid vergeten kon worden.

Tegenwoordig is het nog steeds prima toeven in Tuschinski. Maar toch is het wel eens leuk om te weten hoe het er vroeger aan toe ging. Daarom heeft Pathé een audiotour in de aanbieding! Maar een rondleiding met portier Frits is ook leuk!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Boefjesfabriek

Kan de kinderkamer van jouw ‘mini me’ wel een extra dosis leukheid gebruiken? 

Luxe Lunch Express

Genieten van een uitgebreide lunch in een prachtig teakhouten rijtuig, terwijl de flarden stoom langs het raam trekken. Dat kan nu bij tijdens de Luxe Lunch Express georganiseerd door de Museum Stoomtram.

De Stadskantine

De Amsterdamse Stadskantine is in de strikte zin van het woord geen restaurant, maar een stadse volkskantine.

Strand in eigen land

Massaal gaan we in de zomer op strandvakantie naar het zuiden van Europa of een mooi ver eiland. Maar waarom eigenlijk? We hebben zelf heel veel strand om uit te kiezen!