Rondleiding bij Tuschinski

De luxe van toen

In beeld en geluid

Ooit afgevraagd wat het verhaal achter die mooie plafondschildering in Tuschinski is? En hoe het er vroeger in deze bioscoop aan toe ging? Doe eens een audiotour!

In 1921 gingen de deuren open van Theater Tuschinski, destijds het meest luxueuze filmtheater van Nederland. Hoogpolige tapijten, lichtkoepels en prachtige schilderingen lieten (en laten) het beste uit de Jugenstil, Amsterdamse School en Art Deco samensmelten in een droombioscoop waarin de aardse werkelijkheid vergeten kon worden.

Tegenwoordig is het nog steeds prima toeven in Tuschinski. Maar toch is het wel eens leuk om te weten hoe het er vroeger aan toe ging. Daarom heeft Pathé een audiotour in de aanbieding! Maar een rondleiding met portier Frits is ook leuk!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Snorren kijken

De snor. Salvador Dalí, Borat, Freddy Mercury en Yosemite Sam zouden niets zijn zonder dit groepje haren op hun bovenlip. Best een boeiend onderwerp om je eens in te verdiepen dus, die snor. Maar dan wel op een leuke manier. Deze drie manieren bijvoorbeeld. 

Waar woont de Sint als hij in Nederland is?

“Mama, waar woont Sinterklaas als hij in Nederland is?” Tja, wat zeg je dan. Wij helpen je op weg.

Filmcursus in Utrecht

Wil jij eens wat dieper de filmwereld induiken? Schrijf je dan in voor een filmcursus!

We Are Public

Vers van de pers, heet van de naald: We Are Public.