HOOI

Lekker lunchen

Met alles uit de regio

Koffie, thee, sap, ontbijt, lunch en tussendoor: HOOI kan eigenlijk altijd. En alles is even lekker en verantwoord, want HOOI haalt haar lekkers gewoon uit de regio. En de taarten bakken ze zelf.

Regelmatig hangt er een heerlijke geur in de Utrechtse Burgemeester Reigerstraat. En wie zijn neus achterna loopt, staat al snel binnen in ontbijt- en lunchtent HOOI. Hier zit je goed voor een lekker ontbijtje, koffie met zelf gebakken taart of een fijn broodje. Alles komt van zo dichtbij mogelijk: groenten en fruit van moestuinen uit de regio, vlees van slagers uit de provincie en kaas van boeren uit de buurt.

Verantwoord eten dus, maar het kan nog leuker. Want HOOI zit tussen twee parken in: Wilhelminapark en Lepelenburg. En daar heeft eigenaresse Ingrid Hooijmans slim op ingespeeld, want zodra het zomer wordt kun je een picknickmand met al dat lekkers afhalen en verorberen in een park naar keuze. Elke paar maanden organiseert HOOI bovendien een heuse HOOI avond, met dichters, muziek en lekker eten.

Dus, ja: HOOI kan eigenlijk altijd.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Eten uit een kasteelmoestuin

Kasteeltuinen werden vroeger vaak gebruikt voor de teelt van groenten, fruit en bloemen voor eigen gebruik. De kasteelmoestuin van Landgoed Hackfort in het Gelderse Vorden heeft zijn oude functie nu teruggekregen. En daarmee ook zijn oude naam: het “Hof van Hackfort”. Vrijwilligers, soms aangevuld met begeleiders en bewoners van zorgboerderijen uit de omgeving, werken samen in het Hof van Hackfort en oogsten, zaaien en schoffelen er lustig op los. 

Donutje varen in Groningen

Met je matties lekker chill ronddobberen op het water in een feloranje donut. In Groningen kan het! Daar worden deze kekke partybootjes in de vorm van een donut verhuurd inclusief parasol.

Altijd tijd voor taart

Ja klopt, teveel taart is niet gezond. Maar wel lekker. Stiekem zijn er dagelijks gelegenheden waarbij taart versnaperd kan worden, vindt Saakje.

Kids met groene vingers

Iedereen kan het: zijn eigen groenten, fruit en bloemetjes kweken. Alles wat je nodig hebt is een bak met aarde, wat zaadjes, een beetje zon, water en geduld. Ook de ultieme manier om je koters kennis te laten maken met De Natuur en ze te leren waar hun eten nou vandaan komt.