Lenen van de buren

Peerby

Beter een goede buur...

Stel: je woont op drie hoog en je kunt al een paar maanden niet meer door de ramen kijken omdat ze zo vies zijn. Maarja, je hebt geen ladder en acrobatische taferelen zijn ook weer zo wat. Leen gewoon ’n lange ladder van de buurman via Peerby! Handig.

Ladders, schuurmachines, backpacks, statafels: stiekem hebben we met zijn allen onwijs veel spullen in de schuur en op zolder staan die we zelden gebruiken en tussendoor dus best even uitgeleend kunnen worden. Heb je nét die ene dag een grote ladder nodig, maar heb je geen zin en geld om er speciaal eentje te kopen? Dan biedt je buurman misschien wel uitkomst.

Via Peerby.com kun je je aanmelden en zoeken of de spullen die je zoekt misschien bij de buren in de schuur liggen. Voeg er een leuk en lief briefje aan toe en wie weet regel je dezelfde dag nog een lange ladder. Kun je éindelijk die ramen lappen (en een gezellig praatje maken met de buurman).

Andersom kan natuurlijk ook: heb jij handige spullen die je bijna nooit gebruikt? Misschien hebben anderen er wel wat aan!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Café als achtergrondmuziekje

Waarom je in een koffietentje altijd zoveel goede ideeën krijgt? Wetenschappers zijn het erover eens: het is niet de goede koffie, de geur van versgebakken taart of de gezelligheid, maar het geluid van pratende mensen.

Wow: 16 miljoen kleuren in 1 pen

Jouw lievelingskleur is voortaan niet meer beperkt tot groen, paars of geel. Neen, met de Scribble kan je namelijk ook gaan voor de kleur van je favoriete mok, de blaadjes van de eik in je tuin of voor de pioenrozen in de vensterbank.

Shop erop los

Als ambassadrice van Rotterdamse mode houdt Leuk Mens Kim de winkels in haar home town natuurlijk extra goed in de gaten. Maar in andere steden kan ze minstens zo goed slagen!

Schuitje varen, theetje drinken

Dát is handig: eindelijk een goed adres om een bootje te huren in Amsterdam. De zespersoons-sloepjes zijn elektrisch dus nooit tanken, geen lawaaierige motor en geen uitlaatgassen.