Lenen van de buren

Peerby

Beter een goede buur...

Stel: je woont op drie hoog en je kunt al een paar maanden niet meer door de ramen kijken omdat ze zo vies zijn. Maarja, je hebt geen ladder en acrobatische taferelen zijn ook weer zo wat. Leen gewoon ’n lange ladder van de buurman via Peerby! Handig.

Ladders, schuurmachines, backpacks, statafels: stiekem hebben we met zijn allen onwijs veel spullen in de schuur en op zolder staan die we zelden gebruiken en tussendoor dus best even uitgeleend kunnen worden. Heb je nét die ene dag een grote ladder nodig, maar heb je geen zin en geld om er speciaal eentje te kopen? Dan biedt je buurman misschien wel uitkomst.

Via Peerby.com kun je je aanmelden en zoeken of de spullen die je zoekt misschien bij de buren in de schuur liggen. Voeg er een leuk en lief briefje aan toe en wie weet regel je dezelfde dag nog een lange ladder. Kun je éindelijk die ramen lappen (en een gezellig praatje maken met de buurman).

Andersom kan natuurlijk ook: heb jij handige spullen die je bijna nooit gebruikt? Misschien hebben anderen er wel wat aan!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Een luie picknick

Leuk en aardig, zo’n uitgebreide picknick in het zonnetje, maar het vergt toch heel wat tijd om voor te bereiden. Voor als je daar geen zin in of simpelweg geen tijd voor hebt bestaan er heel wat bedrijfjes die dat maar wàt graag voor je doen. 

Lekker eten

Hier vind je onze drie Rotterdamse top-tips als het gaat om eten en drinken.

DOMunder

Onder het Utrechtse Domplein schuilt een verborgen wereld. Hier vind je schatten van wel 2000 jaar oud.

Moestuinen for Dummies

ja, daar zit je dan met al je moestuintjes van de bekende grootgrutter. Enthousiast stonden ze een beetje in je woonkamer te kiemen en toen groeiden ze uit hun jasje en moesten ze naar buiten. En nu?