Lenen van de buren

Peerby

Beter een goede buur...

Stel: je woont op drie hoog en je kunt al een paar maanden niet meer door de ramen kijken omdat ze zo vies zijn. Maarja, je hebt geen ladder en acrobatische taferelen zijn ook weer zo wat. Leen gewoon ’n lange ladder van de buurman via Peerby! Handig.

Ladders, schuurmachines, backpacks, statafels: stiekem hebben we met zijn allen onwijs veel spullen in de schuur en op zolder staan die we zelden gebruiken en tussendoor dus best even uitgeleend kunnen worden. Heb je nét die ene dag een grote ladder nodig, maar heb je geen zin en geld om er speciaal eentje te kopen? Dan biedt je buurman misschien wel uitkomst.

Via Peerby.com kun je je aanmelden en zoeken of de spullen die je zoekt misschien bij de buren in de schuur liggen. Voeg er een leuk en lief briefje aan toe en wie weet regel je dezelfde dag nog een lange ladder. Kun je éindelijk die ramen lappen (en een gezellig praatje maken met de buurman).

Andersom kan natuurlijk ook: heb jij handige spullen die je bijna nooit gebruikt? Misschien hebben anderen er wel wat aan!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Het droomhuis van Nathalie

Iedereen heeft wel een droomhuis in gedachten. Nathalie dus ook. Hoe haar droomhuis eruit ziet? Een beetje van haarzelf en een beetje van het Hidden Hotel in Parijs. Laat je inspireren door de leuke tips van Nathalie!

Workshop koffiedik lezen

Een bakkie pleur houdt je niet alleen wakker, maar kan ook je toekomst voorspellen. Vraag maar aan Pjotr: het koffiedik-orakel.

Piepers poffen

Mmm: gepofte aardappels. Van de barbecue of uit de oven, beetje zure room erbij en smullen maar.

Ervaar de stad als een local

Voor de avonturiers onder ons: wil je een keer buiten de gebaande paden treden tijdens je stedentripje in het buitenland?