Lenen van de buren

Peerby

Beter een goede buur...

Stel: je woont op drie hoog en je kunt al een paar maanden niet meer door de ramen kijken omdat ze zo vies zijn. Maarja, je hebt geen ladder en acrobatische taferelen zijn ook weer zo wat. Leen gewoon ’n lange ladder van de buurman via Peerby! Handig.

Ladders, schuurmachines, backpacks, statafels: stiekem hebben we met zijn allen onwijs veel spullen in de schuur en op zolder staan die we zelden gebruiken en tussendoor dus best even uitgeleend kunnen worden. Heb je nét die ene dag een grote ladder nodig, maar heb je geen zin en geld om er speciaal eentje te kopen? Dan biedt je buurman misschien wel uitkomst.

Via Peerby.com kun je je aanmelden en zoeken of de spullen die je zoekt misschien bij de buren in de schuur liggen. Voeg er een leuk en lief briefje aan toe en wie weet regel je dezelfde dag nog een lange ladder. Kun je éindelijk die ramen lappen (en een gezellig praatje maken met de buurman).

Andersom kan natuurlijk ook: heb jij handige spullen die je bijna nooit gebruikt? Misschien hebben anderen er wel wat aan!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Lief slapen in Haarlem

In het immer pittoreske Haarlem vind je het schattige boetiekhostel Hello I’m local. In de knusse kamers slaap je de sterren van de hemel.

De droomdag van Mitchell

Leuk Mens Mitchell vertelt hoe zijn perfecte dag eruit ziet. En dat doet hij natuurlijk van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat geheel in stijl en in een strakke planning.

Shoppen met een singer-songwriter

Voordat het televisieprogramma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ van start ging kenden we Leuk Mens Maaike nog niet. Nu is dat wel anders! En als zangeres wil je natuurlijk wel een beetje mooi op het podium verschijnen.

Maisdoolhof en speelboerderij Malden

Het zijn kostbare tijden. Maar ook als je gezin niet in een Range Rover rondrijdt, is er nog genoeg betaalbaar leuks te doen. Debby is fan van het maisdoolhof in Malden.