Het verhaal

van leukedingendoen.nl

er was eens...

Leukedingendoen - oude stijlHet is het jaar 2000. Internet is booming. Banners gaan voor grof geld over de toonbank. In die tijd gaat Leukedingendoen.nl de lucht in, een redactioneel onafhankelijke site met bijzondere uitjes, met een geheel nieuwe insteek: adverteerders kunnen moods sponsoren, in plaats van gewoonweg banners kopen. Belevingscommunicatie is het toverwoord.

‘Waar heb ik zin in?’ is de belangrijkste vraag op de site. Hoe duur, met wie en waar is van latere orde. De bezoeker kan kiezen uit verschillende belevingswerelden: fun, relax, buiten, nacht, cultuur, familie en romantiek. Thrillseekers hoeven zich dus niet door bergen museumtips heen te werken. Grasduinen hoort erbij.

Leukedingendoen - Oude stijl

Inmiddels zijn we 14 jaar verder. De Leukedingendoen-prijzenkast is goed gevuld. We hebben een sms-dienst gehad, een shop, talloze boeken en zelfs een tijdschrift uitgegeven. En toch werd het in 2012 tijd voor een nieuwe richting voor Leukedingendoen. De belangrijkste vraag werd niet meer ‘Waar heb ik zin in?’, maar ‘Wie vertelt me waar het leuk is?’. De curatoren werden geboren: de Leuke Mensen. Inderdaad met hoofdletters, want deze Leuke Mensen selecteren we niet zomaar. Van meester-koks tot meubelmakers en van muziekfreaks tot fietsfans: stuk voor stuk leukerds die er alles aan doen om hun dromen na te jagen. Leukedingendoen is gek op deze specialisten. Sterker nog, we vinden ze zo bijzonder dat we maandelijks aan zes verschillende Leuke Mensen vragen hun liefde voor het vak te delen op Leukedingendoen.nl. Daar is Leukedingendoen – new style - namelijk helemaal op gebaseerd. Zij zijn Leuk en als zij je vertellen wat er zoal te doen is, dan kan je er van uitgaan dat het ook écht Leuk is.

Één ding is is al die jaren onveranderd gebleven: de artikelen op de site zijn allemaal 100% redactioneel onafhankelijk; er wordt nooit betaald voor vermelding. Dat betekent dat we dus alleen dingen delen die we ook echt Leuk vinden, want vervelen is bij Leukedingendoen géén optie.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Mooi slapen in de Piushaven

Neem je lief eens mee naar de Tilburgse Piushaven, want er is genoeg romantiek te beleven. Er is een stadsstrand, je kunt er bootje varen en er is een mooi park. En… je kunt er ook heerlijk slapen en eten in Villa Pastorie

Werken bij Leukedingendoen?

Van leuke dingen je werk maken. Daar gaat het om. We zoeken nu een stagiair, dus stuur ons een bericht dat zo geweldig is dat we niet anders kunnen dan je met slingers en prosecco ontvangen voor een gesprek.

Houd je straattaal bij

Hoe goed zit jij in je straattaal? Zit je te klapperen met je oren als de zogenaamde ‘jongelui’ een gesprek voeren waar je stiekem bij meeluistert in de trein?

Spraakwatervallen door het hele land

Laat je door het hele land voorlezen door zwoele woordkunstenaars tijdens een van de vele gesproken woord-avonden.