Van aderlaten tot kiezen trekken

Museum de Dorpsdokter

Oh dokter, wat moet ik nu?!

De huisarts van vroeger moest wel van alle markten thuis zijn, aangezien dorpen ver uit elkaar lagen en je niet even in de auto kon springen om naar het ziekenhuis te gaan. Hij draaide er zijn hand dus niet voor om ‘even’ zonder verdoving een kies te trekken of een baby ter wereld te brengen. Hoe dat er vroeger aan toe ging zie je in Museum de Dorpsdokter in Hilvarenbeek. Inclusief redelijk griezelige hulpstukken!

Waar?
Museum De Dorpsdokter
Doelenstraat 53
Hilvarenbeek

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Spelletjes en puzzelen

Bij speelgoedwinkel Imaginarium verkoopt Leuk Mens Niels Hötte een boel Leuke spelletjes. Leuk voor kids, maar stiekem ook voor papa’s en mama’s!

Airbnb voor campers

Hartstikke leuk als je een camper, caravan of vouwwagen bezit, maar daar ben je natuurlijk niet 52 weken per jaar mee op pad. ‘Daar moeten we iets mee doen !’ dachten de oprichters van Camptoo en van Goboony. 

Werelds waterbed

Voor het mooiste ‘waterbed’ ter wereld reizen we af naar Bali, naar de villa Udang House op het luxueuze resort Bambu Indah.

Op een reis langs sterren en planeten!

5, 4, 3, 2, 1… Boom, blast! Daar gaat het ruimteschip, met een gigantische snelheid de ruimte in! Ontdek de ruimte bij Space Expo. De tentoonstelling neemt je mee langs het indrukwekkende melkwegstelsel, prachtige sterren en verre planeten