Fijne plekjes in Amsterdam

van een knus cafeetje

tot de gezellige straten van de Jordaan

Met haar drukke bestaan als singer-songwriter zou je denken dat Leuk Mens Maaike bijna geen tijd heeft om andere Leuke Dingen te doen. Maar dat is mooi niet waar. Wie weet loop jij Maaike hier wel een keertje tegen het lijf!

“Ik ben heel vaak in “De Ruyschkamer”, een café op de Ruyschstraat in Amsterdam. Het café heeft een hele leuke sfeer in huiskamerstijl en je kan er alles doen. Zoals lekker eten of koffie drinken. Ze hebben hele lekkere (en gezonde) sapjes en tosti’s op Hartog-brood. Ook zijn er spelletjes en heerlijke banken om op te zitten. ‘s Avonds verandert het vaak in een kroeg met goede Belgische biertjes. Het is een topcafé om eens langs te gaan.
Een andere fijne plek is Whiskycafé L&B, waar ik vaak met vrienden tot in de late uurtjes te vinden ben."

Indisch & sushi
“Als ik uit eten ga vind ik het altijd leuk om iets te eten wat ik zelf niet snel zou koken. Stiekem houd ik namelijk heel erg van koken. In Amsterdam zit een heel fijn Indisch restaurant op de Raadhuisstraat: “Koh-I-Noor”. Het is niet te duur en heel lekker. Ik houd ook heel erg van sushi. Een keer in de zoveel tijd ga ik met mijn nicht bij Ghenki Garden eten. Onbeperkt sushi, mmm!”

After dinner walk
"Daarna ga ik lekker wandelen door de Jordaan. Ik kom er steeds meer achter dat ik eigenlijk niet zo van shoppen houd, dus zou ik op mijn ideale dag niet direct gaan shoppen, maar door de straten lopen en een stad ‘opsnuiven’. Dat vind ik echt heel leuk! Een stad is eigenlijk ook op zijn best als je er niet perse iets hoeft te doen of zien. Gewoon lekker koffietjes en biertjes drinken in een café of op het terras is heel fijn! In Maastricht zou ik dat ook graag doen, dat ken ik nog niet zo goed maar ik vind het een hele mooie stad.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De allermooiste bruidstaarten

Aangezien alles op dè dag voor de rest van je leven in je geheugen gegrift blijft staan, moet je ook over ditstukje glazuurgekmakend suikerwerk goed nadenken...

Wonen als Frodo

Altijd al als eens Frodo willen overnachten? In Castricum kan dat gewoon. Je vind er namelijk slaapplekken geïnspireerd op de wereldberoemde meesterwerken van Tolkien.

De leukste dag van Judith

Als Judith 24 uur lang al het geld en tijd van de wereld zou hebben, dan zouden we haar de hele dag niet zien want dan zit ze gegarandeerd aan de andere kant van de wereld. Lees maar wat ze allemaal van plan is.

Plantaardig shoppen

Dat plantaardig koken blijkt nog best een avontuurlijke bezigheid. We vroegen Laura naar haar favoriete shopadresjes, waarna zij prompt met hilarische garnalen en fantastische nepkip op de proppen kwam. Heb je meer tijd? Plan dan een tripje Berlijn en doe daar een van de drie immense vestigingen van Veganz aan. Een plantaardig bestaan saai? Nou neuh hoor.