Inspiratie van een muzikaal talent

zo krijg jij never nooit

een writersblock

De beste plekken voor inspiratie. Daar weet Leuk Mens Maaike wel iets over te vertellen. Bovendien heeft Maaike vast een boel inspiratiebronnen..

“Ik vind het zelf heel fijn om in een cafeetje of op straat te zitten, om me heen te kijken en op te schrijven wat ik zie. Je kunt op straat de vreemdste en grappigste situaties en mensen tegenkomen die je in je hoofd nooit zo zou bedenken. Een gesprek met een onbekende in een café is soms ook heel bijzonder. Mensen zeggen vaak veel meer mooie dingen dan dat ze zelf in de gaten hebben. De kunst van schrijven ligt soms ook vooral in het om je heen kijken en goed kunnen luisteren.”

Maaike’s grote voorbeeld
“Zelf heb ik niet echt één groot voorbeeld. Ik luister heel veel verschillende muziek en bewonder verschillende artiesten om verschillende redenen. Ik houd heel erg van (ogenschijnlijke) eenvoud. Spinvis vind ik bijvoorbeeld geweldig. Hij schrijft hele mooie teksten: niet te ingewikkeld of pretentieus, maar in hun eenvoud zo poëtisch. Ook zijn melodieën zijn mooi. Lennaert Nijgh heeft heel veel mooie liedjes gemaakt, of Maarten van Roozendaal, Herman van Veen, Sufjan Stevens. Inspiratie haal ik soms ook uit een klassiek muziekstuk, een gedicht of een gesprek. Leo Vroman heeft bijvoorbeeld hele mooie gedichten gemaakt. En soms is het meer de betekenis van een tekst die mij inspireert dan de tekst zelf of hoe het is geschreven.”

“Ik kan ook geïnspireerd raken door gewoon naar concerten, kunstavonden of kunst-exposities te gaan. En van muziek luisteren natuurlijk! Van Atlas Hands krijg ik altijd wel echt een glimlach op mijn gezicht.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Veeg je billen af met een polaroid

Omdat een standaard toiletrolhouder ook maar zo ouderwets is, presenteren wij u de POLAROL

Upload Cinema

Je bent lekker aan het rondklikken op YouTube en plotseling ben je alweer uren verder. Herkenbaar? De mensen van Upload Cinema begrijpen je (en wij ook wel). 

Tips van een smartlapkenner

Onze muzikale Leuke Mensen zaten nét niet helemaal lekker in de smartlap. Da’s jammer, want we hadden graag van ze gehoord wat het levenslied voor ze betekent.

Een lesje muzieksmaak

Met twee ouders gegrond in de muziek ligt een lesje muzieksmaak voor de hand. Toch is bij Leuk Mens Phil niets minder waar, alhoewel hij het stiekem toch wel erg leuk zou vinden samen met zijn kleine Jet mooie plaatjes te gaan luisteren.