De leukste podia van Nederland

voor een intiem concert

of een mooie zaal

Na haar doorbraak met ‘Dat Ik Je Mis’ heeft Maaike op vele podia gestaan, van intieme cafeetjes tot Paradiso. Aangezien Maaike inmiddels een heus podiumexpert is, vroegen wij haar naar de leukste podia van Nederland.

“Ik moet eerlijk bekennen dat ik stiekem nog een beetje een podium-leek ben en nog lang niet alles gezien heb! Paradiso is natuurlijk wel een van de meer bijzondere zalen. Het is groot, zonder dat het zijn intieme sfeer verliest en er hebben al heel wat legendarische artiesten op het podium gestaan. Zelf stond ik er 20 maart en dat vind ik toch wel heel bijzonder! Carré is een grote zaal waar ik heel graag nog eens zou willen staan, maar eigenlijk houd ik juist ook wel van kleine zaaltjes.”

De mooiste stadsschouwburgen
“Stadsschouwburgen vind ik vaak mooie zalen! In België schijnen er heel wat mooie te zijn, maar in Nederland hebben we ze ook. In de stadsschouwburg in Leiden vind ik het bijvoorbeeld heel tof om naar toneelvoorstellingen te kijken. Het Luxor Live in Arnhem vind ik ook te gek! Oh én de grote zaal van het Concertgebouw in Amsterdam; die is op een bepaalde manier wel indrukwekkend. De Duif in Amsterdam vind ik ook een hele mooie kerk waar vaak toffe concerten zijn.”

Grootte maakt niet gelukkig
“Hoewel ik de sfeer van een zaal heel bepalend vind voor de beleving, hoeft een mooie zaal voor mij geen garantie te geven voor een mooie avond - of andersom. Een tijdje geleden ben ik met een hele goede vriendin naar een concert van The Cat Empire geweest in de Heineken Music Hall. We waren allebei doodmoe en ik vind de HMH niet per se een gezellige zaal, maar we werden zo vrolijk van het concert - de zaal ging het hele concert lang helemaal los – waardoor ik me echt even intens gelukkig voelde. Dagen erna liep ik nog met een glimlach op mijn gezicht. Als je zo’n sfeervolle band bent maakt de zaal blijkbaar ook niet echt meer uit. Dat heb ik trouwens ook met de North Sea Jazz Club. Het is misschien niet de mooiste zaal, maar de programmering daar vind ik altijd wel tof. Daar heb ik ook echt magische concerten meegemaakt. Het concert van Lizz Wright bijvoorbeeld.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Fietsroutes waar je geen andere fietsers tegenkomt

Fietsen is heerlijk, jammer alleen van die andere fietsers. Vincent tipt geweldige routes waar je praktisch geen andere slaven van de weg tegenkomt.

Amsterdam muziekstad

Joehoe Vincent, en als we dan eens een avondje geweldig goeie muziek willen luisteren, of als we nou eens aspiraties hebben om een band te beginnen of een geweldig festival op poten te zetten? Nou Vincent, waar moeten we wezen dan? Nou?

Uitjes met kids in regio Amsterdam

Jeroen vindt het superleuk om tijd met zijn twee dochtertjes door te brengen. Vertel op, waar neem jij je dochters mee naartoe?

DIY boeket

Pluk de dag, pluk een bloem! Dat is het credo van de zomerbloemenpluktuin in Nes aan de Amstel. Bloemen om je heen zover je kunt kijken, plukken zoveel je wilt en zelf het mooiste boeket maken.