Prietpraat voor creatieven

In 6 minuten en 40 seconden

Pecha Kucha

Het concept van een Pecha Kucha-avond is heel eenvoudig: deelnemers (uit de creatieve sector) krijgen 6 minuten en 40 seconden om een diavoorstelling van 20 afbeeldingen te tonen en hun product of idee te presenteren. Het concept is bedacht door twee architecten uit Tokio en het format gaat inmiddels de hele wereld over. Leuk detail: de naam stamt af van een Japans woord voor prietpraat.

Op 12 locaties in Nederland vinden er Pecha-Kucha avonden plaats, houd de site dus in de gaten voor de agenda.

www.pechakucha.nl

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Momentjes voor jezelf

Wat doet Christel op de momenten dat ze tijd voor haarzelf heeft? Kleine Milan gaat naar opa en oma en Christel gaat óf met vriendinnen op stap óf een weekendje weg met haar vriend. 

Fijne plekjes in Amsterdam

Met haar drukke bestaan als singer-songwriter zou je denken dat Leuk Mens Maaike bijna geen tijd heeft om andere Leuke Dingen te doen. Maar dat is mooi niet waar. Wie weet loop jij Maaike hier wel een keertje tegen het lijf!

Evenementen waar je echt eens naartoe moet

Naast Secret Society weet Marcel wel waar je een goed feestje kan bouwen. Sommige events moet je gewoon een keer in je leven hebben meegemaakt. 

De Jonge Schrijversavond

Nee, écht rock & roll was literatuur eigenlijk al een tijdje niet meer. Gelukkig startte Maurice vier jaar geleden de Jonge Schrijversavond. De inzet: het werk van opkomende jonge schrijvers toegankelijk maken voor een breed publiek. De opbrengst? Een avond gevuld met knappe auteurs, flitsend publiek en kekke DJ’s.