Alleen voor theeleuten

Theeparadijs

Kijken, proeven, kopen

In de voormalige kerk en pastorie van het pittoreske dorpje Houwerzijl in Groningen vind je de Theefabriek. Een museum, proeverij en winkel ineen. Ben je een echte theeleut? Dan mag je een bezoekje eigenlijk niet missen.

Als je bovenmatig geïnteresseerd bent in de wereld van thee, dan is het Theemuseum de place to be. Liever proeven? Er is ook een theeschenkerij en een theehandel. Dat wordt dus thee kijken, proeven en kopen. En dan bedoelen we ook echt proeven, want je hebt hier niet de keuze uit een karig bakje met earl grey, groene thee en rooibos. Neen. Deze theeschenkerij heeft de meest uitgebreide theekaart ter wereld. En dat kopje thee kán natuurlijk niet zonder ambachtelijk gebak, warme scones of een rijkbelegde sandwich. Walhalla! Wij stappen nú in de auto naar Houwerzijl.

www.theefabriek.nl

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De leukste kinderkamers

Het huis van interieurblogger en Leuk Mens Seline moet wel één groot feestje zijn. Met fantastische frutsels en leuke meubels leukt zij zonder problemen haar huis op.

Lopen door Amsterdam

Van onze vrienden van Ctaste komt nu een nieuwe ervaring die je meegemaakt moet hebben: CtheCity.

Is jouw kind OERRR?

Voor kinderen die wel houden van wat stampen in een plas, is er OERRR van Natuurmonumenten.

Maaltijden van een koffieliefhebber

Hayo schreeuwt het graag van de daken: he loooooooves koffie. Niet te zuinig! Maar wat vind jij dan van eten, Hayo?