Zoek de verborgen schat

Op pad met een GPS

in Utrecht

Utreg me stadje. De bekende plekjes als de Dom, Hoog Caterijne en de Oudegracht weten we inmiddels wel te vinden. Maar hoe kom je nou letterlijk de verborgen schatten van Utrecht tegen? Lidwine de speurneus, vertelt het je!

"Mijn vriend is een fanatieke geocacher. Met behulp van een GPS apparaat ga je op zoek naar caches, schatten die verstopt zijn in het landschap of de stad. Sommige caches zijn gewoon superleuk om te zoeken, anderen vormen een mooie wandeling of vertellen een grappig verhaal. Dit is ook heel leuk om met kinderen te doen. Wandelen wordt op deze manier weer spannend. Ook in Utrecht zijn vele caches verstopt. De meeste cache routes doe je te voet. Anderen zijn wat uitdagender, neem bijvoorbeeld de kanocache. Je zult hier echt het water opmoeten, anders kun je de opdrachten niet uitvoeren."

"Een andere mooie is de Struikelstenen cache. In 1994 plaatst de Duitse kunstenaar Gunter Demnig stuikelstenen (stolpersteine) op het trottoir bij huizen van mensen die door de Duitsers zijn verdreven, weggevoerd en/of vermoord. Gunter noemt de stenen zo omdat je erover struikelt met je hoofd en hart en je je moet buigen om de tekst te kunnen lezen. Het zijn kleine messing plaatjes met daarin de naam, geboortedatum, deportatiedatum, plaats en datum van overlijden gestanst. Een indrukwekkende wandeling door Utrecht, met op het einde toch weer de felbegeerde beloning: het vinden van een verborgen schat!"

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Superhippe camper

Eropuit met een vintage campertje en kamperen in een verlaten natuurgebied: het is de droom van velen. Casita on Wheels maakt het mogelijk.

Ecokathedraal

Een prachtig bouwwerk waar geen machine aan te pas is gekomen en waar de natuur nog altijd gewoon zijn gang gaat. De ecokathedraal in Mildam is een bezoek waard.

Spring van de Euromast

Ben jij ’n lefgozer(in) en wil jij Rotterdam weleens vanuit de lucht bekijken? Klim dan over de reling van de Euromast en tokkel naar beneden van 100 meter hoogte.

De leukste verkooptrucs

Opstaan! Het is Koningsdag en dus moet je vroeg je nest uit voor de vrijmarkt, want je wilt natuurlijk wel het beste plekkie hebben.