Kamperen in luxe

Glamping

Zonder pleerol onder je arm

Kamperen. Leuk hoor, allemaal. Maar zeg nou zelf: zou het ook niet zálig zijn als je gewoon kunt staan in je tent. Niet met je pleerol over de camping hoeft. En zonder koude voeten in slaap kunt vallen?

Dat dachten meer mensen. En dus kun je tegenwoordig glamperen. Een samentreksel van ‘glamour’ en ‘kamperen’. Nog steeds middenin de natuur, maar dan met de luxe van een jacuzzi onder je billen in plaats van een klapstoel.

Nou lenen hoge bergen, wijde vlaktes en azuurblauwe zeeën zich het beste voor glamping. Zomaar wat onbetaalbare inspiratie vind je hier. Maar in Nederland kun je er ook wat van. Bijvoorbeeld bij FarmCamps, of bij De Lange Weide. Of in deze houten iglo.

Krijg je ook geen ruzie tijdens het opzetten van de tent.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Buitenbios op zonne-energie

Solar Cinema is de eerste mobiele bioscoop op zonne-energie en brengt ongeziene films naar ongewone plekken.

De sportieve vader

Is jouw vader constant de hort op, op de hoogte van het laatste nieuwste op sportgebied en dol op zichzelf in het zweet werken?

Zij een nachtje, jullie een nachtje

Zijn jullie een reislustig koppel? En hebben jullie een logeerkamer of kunnen jullie af en toe jullie huis uit? Dan is Nightswapping het helemaal. 

Het spannendste avontuur

Als reiziger in hart en nieren is Corno al op honderden droomplekken geweest en die waren natuurlijk allen op hun eigen manier ontzettend spannend. Vertel maar Corno, wat is je meest spannende avontuur en hoe heb je je eruit gered?