Kamperen in luxe

Glamping

Zonder pleerol onder je arm

Kamperen. Leuk hoor, allemaal. Maar zeg nou zelf: zou het ook niet zálig zijn als je gewoon kunt staan in je tent. Niet met je pleerol over de camping hoeft. En zonder koude voeten in slaap kunt vallen?

Dat dachten meer mensen. En dus kun je tegenwoordig glamperen. Een samentreksel van ‘glamour’ en ‘kamperen’. Nog steeds middenin de natuur, maar dan met de luxe van een jacuzzi onder je billen in plaats van een klapstoel.

Nou lenen hoge bergen, wijde vlaktes en azuurblauwe zeeën zich het beste voor glamping. Zomaar wat onbetaalbare inspiratie vind je hier. Maar in Nederland kun je er ook wat van. Bijvoorbeeld bij FarmCamps, of bij De Lange Weide. Of in deze houten iglo.

Krijg je ook geen ruzie tijdens het opzetten van de tent.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Samen met je kind televisie kijken

Op haar blog CITYMOM.nl tipt Bettina de leukste dingen voor moeders in de stad. Maar soms, als je gewoon even lekker binnen wil blijven, vindt ze het ook heerlijk om voor de tv te zitten en een serie of film te kijken. Samen met haar dochter, natuurlijk. 

Spelletjes en puzzelen

Bij speelgoedwinkel Imaginarium verkoopt Leuk Mens Niels Hötte een boel Leuke spelletjes. Leuk voor kids, maar stiekem ook voor papa’s en mama’s!

Met het vliegtuig naar Marokko

In Tropenmuseum Junior staat een vliegtuig voor je klaar. Stap in, riemen vast, op naar Marokko!

Het huisdier-huwelijk

Heeft je vis het aangelegd met de hond van de buren? Lonkt de parkiet naar de kat van de overkant? Organiseer dan eens een huisdier-huwelijk. De liefde moet immers gevierd hebben, en er kan nooit genoeg aanleiding zijn om een taart met glazuur te bakken.