Kamperen in luxe

Glamping

Zonder pleerol onder je arm

Kamperen. Leuk hoor, allemaal. Maar zeg nou zelf: zou het ook niet zálig zijn als je gewoon kunt staan in je tent. Niet met je pleerol over de camping hoeft. En zonder koude voeten in slaap kunt vallen?

Dat dachten meer mensen. En dus kun je tegenwoordig glamperen. Een samentreksel van ‘glamour’ en ‘kamperen’. Nog steeds middenin de natuur, maar dan met de luxe van een jacuzzi onder je billen in plaats van een klapstoel.

Nou lenen hoge bergen, wijde vlaktes en azuurblauwe zeeën zich het beste voor glamping. Zomaar wat onbetaalbare inspiratie vind je hier. Maar in Nederland kun je er ook wat van. Bijvoorbeeld bij FarmCamps, of bij De Lange Weide. Of in deze houten iglo.

Krijg je ook geen ruzie tijdens het opzetten van de tent.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Slapen in een drakenei

Op de koninklijke kindercamping ’t Schinkel in het Veluwse Hoenderloo kun je slapen in een wel héél bijzonder huisje. Of nouja, huisje dekt misschien niet helemaal de lading. Hier slaap je namelijk in een gigantisch drakenei.

Zoeken naar de Big Five

In Nederland geen olifanten, neushoorns, leeuwen, luipaarden en buffels; ons land kent zijn eigen big five: edelherten, wilde zwijnen, reeën, bevers en zeehondjes. 

Uit met de hele familie

Leuk Mens Natascha woont met haar gezin in Utrecht. Ze werkt hard, maar neemt ook de tijd om Leuke dingen met haar gezinnetje te doen.

Samen aan de bubbels

Of je nu iets te vieren hebt of gewoon een romantisch avondje met z’n tweetjes wilt vieren: champagne maakt het feest altijd compleet.