Urban vibe

Vlakbij Hofplein

Van rauwe jazz tot het lab van sterrenkok

Harold weet de leuke verborgen plekjes van Rotterdam wel te vinden. Van hippe jazz melodieën tot een stevig bakkie koffie. En het mooie is: het is allemaal op loopafstand van elkaar vandaan!

“Hofplein in hartje Rotterdam is niet echt een plek waar je het ‘urban’ hart van Rotterdam verwacht. Maar het zit er wel, verscholen onder de oude Hofpleinlijn (trein). In de hofbogen vind je rauwe jazz bij BIRD, het lab van sterrenkok Francois Geurds, heerlijke koffie van Lokaal en de restaurants van DJ Wooldrik (bij BIRD) en van Jim de Jong.”

“De hofbogen zijn de plek voor creatief-culinaire experimenten. Zoals ook de film+dinner events van Cinema Culinair (bij BIRD) waarbij je 1 keer per maand films kunt proeven als Estomago (Braziliaans), Tampopo (Japans), The Fish Fall in Love (Iraans) en La Grande Bouffe (20 gangen).”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Jazzclub BIRD

Trendy nachtclubs in hippe steden als New York, Londen en Berlijn waren dé bron van inspiratie voor jazzclub BIRD in Rotterdam.

Koko Coffee & Design

In het midden van de Amsterdamse Rosse Buurt, net om de hoek van de Damstraat, vind je Koko. Een zeer fijne spot om even rustig uit te blazen na een heftig shopdagje.

Ultieme zoetsappigheid

Gewoon iemand een beetje ten huwelijk vragen met een glaasje champagne en een roos tussen je tanden is al lang niet meer genoeg.

Toon Amsterdam

Voor de creatieve ondernemers is het soms knap lastig om gezien te worden. Daarom is er TOON, een podiumwinkel in Amsterdam waar al dit talent zijn of haar werk tentoon mag stellen.