Zien en gezien worden

Cafe Sjiek

Zoervleis in Maastricht

Bekend bij elke Maastrichtenaar: het chaotisch ogende Café Sjiek. Op de kaart staan vooral verse, eenvoudige gerechten uit Maastricht en de regio zoals het bekende ‘zoervleis’, wild, bloedworst en zuurkoolschotel. Aan reserveren doen ze niet, en de wachttijden kunnen flink oplopen. Maar je kunt er prima wachten en een babbeltje maken met de locals, afhankelijk van je kennis van het Maastrichtse dialect.

www.cafesjiek.nl

Waar?
Café Sjiek
Sint Pieterstraat 13
Maastricht

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Kunst op brood

Laat je inspireren met deze schattige toast kunst en maak zelf van iedere broodmaaltijd iets speciaals.

Eenhoornkoekjes bakken

Iedereen houdt van eenhoorns, en waarom ook niet? Eenhoorns vliegen over prachtige landschappen terwijl je je stevig vasthoudt aan hun glanzende manen.

Villa Augustus

Voor een romantische rendez-vous ben je bij Villa Augustus in Dordrecht op het juiste adres. Hier heb je namelijk alles voor een gezellige date binnen handbereik.

Braziliaans smullen

Wanneer je aan Zuid-Amerika denkt, denk je al gauw aan kleurrijk voedsel, aparte receptjes maar ook aan héél veel vlees.