Wat oma nog kan

Handige cursus bij Weldraad

Winkelhaken, sokken stoppen en knopen zetten

Onze oma’s leerden vroeger allemaal op de lagere school, tijdens de handwerkles, handige trucjes waar wij als volwassenen heel hard voor naar een naaiatelier rennen. Je kunt je twijfels hebben bij het nut van ‘sokken stoppen’, maar een gat in je favoriete wollen vest repareren of een winkelhaak maken: daar hebben we wat aan.

Rita Huijink heeft al die werkstukken van haar oma van 100(!) jaar geleden gevonden en raakte daardoor geïnspireerd. Ze geeft nu de cursus ‘Wat oma nog kan’, waarbij het de bedoeling is dat je je eigen kapotte kledingstukken meeneemt. De cursus bestaat uit 5 lessen, je betaalt hiervoor €115.

Website

Waar?
Weldraad
Haarlemmerdijk 147
Amsterdam

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Avontuur in Amsterdam

Amsterdam is een van de favoriete steden om leuke dingen te doen, alleen vaak passen deze vooral in de categorie cultureel. Met een speurtocht en obstakelrace kan je als actieveling ook iets leuks doen in onze hoofdstad!

De beste kinderplekken in de stad

Voorkom jengelende koters en zoek een kindvriendelijk plekje op. Bettina heeft de beste cafeetjes, terrasjes en andere plekjes in Amsterdam die wel aan kinderen hebben gedacht voor je op een rijtje gezet.

Leuke app: Steller

Jouw telefoon puilt waarschijnlijk uit van de leuke filmpjes en foto’s. Tijd om ze te bundelen in een lief digitaal boekje met de app Steller.

Workshop varkensmassage

Maak kennis met de Familie Bofkont, de dierenfamilie van Dafne Westerhof. Knuffel haar varkentjes tijdens een workshop 'Varkensmassage'