Tijd om naar buiten te gaan

lekker in de natuur

groen, groener, groenst

Wat worden we blij van de eerste zonnestalen! We laten de winter achter ons en zijn helemaal klaar voor de lente. Dat betekent: lekker naar buiten, in de tuin, op het balkon, een wandeling maken of het bos in. En laten wij nou de Leukste groene zaken voor je op een rijtje hebben gezet!

Het bos kan in de herfst ontzettend prachtig zijn, maar in de Lente is het toch een stukkie fijner en warmer. Duik dus het bos in, neem de hond mee of ravot erop los met de kids. Welk bos dan het allerleukste is? Dat verklappen we je hier.

Als je door alle bebouwing nog lang geen bos kan zien, dan kun je natuurlijk ook op een andere manier van de natuur genieten. Heel liefdevol doe je dat in de koeienstal… Nieuwsgierig? Kijk dan hier.

Sta jij bij de eerste zonnestralen direct buiten de deur om iets actiefs te gaan doen? Dan hebben we hier het perfecte weekendplan voor je. Dus pak die mountanbike en strik de veters van je wandelschoen, want jij gaat dit weekend op avontuur.

In Amsterdam zoeken we dit weekend eens niet de grachten en de parkjes op, maar geniet je van het groen met een mooie hofjesroute door de Jordaan.

Je kunt natuurlijk ook zelf voor een beetje groen in de stad zorgen. Maak je eigen hippe groentetuintje en bouw je balkon vol met groene snuisterijen. Laat de bloemetjes en groentes maar komen! Hier lees je hoe jij die groene vingers kweekt.

Voor inspiratie ga je natuurlijk bij de Kasteelmoestuin langs.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De Rollende Keukens

Een béétje festival of evenement doet het tegenwoordig met een foodtruck. Logisch ook, want met zo’n rollende keuken op je evenement voorzie je je publiek zonder moeite van de lekkerste hapjes en feestelijkste drankjes. Bovendien, zo stelt Marjan, serveren ze eten dat erop gericht is om te delen met anderen. Food=Social!

Een dagje wandelen in Brabant

Wil je Brabant te voet of op de fiets ontdekken? Download dan eerst even de gratis iPhone app Brabant Vertelt.

Kids met groene vingers

Iedereen kan het: zijn eigen groenten, fruit en bloemetjes kweken. Alles wat je nodig hebt is een bak met aarde, wat zaadjes, een beetje zon, water en geduld. Ook de ultieme manier om je koters kennis te laten maken met De Natuur en ze te leren waar hun eten nou vandaan komt. 

Vermeerwandeling

Ontdek alles van Johannes Vermeer tijdens een Vermeerwandeling in Delft. Zie bijvoorbeeld het bekende 'straat van Vermeer' in het echt.