Tijd om naar buiten te gaan

lekker in de natuur

groen, groener, groenst

Wat worden we blij van de eerste zonnestalen! We laten de winter achter ons en zijn helemaal klaar voor de lente. Dat betekent: lekker naar buiten, in de tuin, op het balkon, een wandeling maken of het bos in. En laten wij nou de Leukste groene zaken voor je op een rijtje hebben gezet!

Het bos kan in de herfst ontzettend prachtig zijn, maar in de Lente is het toch een stukkie fijner en warmer. Duik dus het bos in, neem de hond mee of ravot erop los met de kids. Welk bos dan het allerleukste is? Dat verklappen we je hier.

Als je door alle bebouwing nog lang geen bos kan zien, dan kun je natuurlijk ook op een andere manier van de natuur genieten. Heel liefdevol doe je dat in de koeienstal… Nieuwsgierig? Kijk dan hier.

Sta jij bij de eerste zonnestralen direct buiten de deur om iets actiefs te gaan doen? Dan hebben we hier het perfecte weekendplan voor je. Dus pak die mountanbike en strik de veters van je wandelschoen, want jij gaat dit weekend op avontuur.

In Amsterdam zoeken we dit weekend eens niet de grachten en de parkjes op, maar geniet je van het groen met een mooie hofjesroute door de Jordaan.

Je kunt natuurlijk ook zelf voor een beetje groen in de stad zorgen. Maak je eigen hippe groentetuintje en bouw je balkon vol met groene snuisterijen. Laat de bloemetjes en groentes maar komen! Hier lees je hoe jij die groene vingers kweekt.

Voor inspiratie ga je natuurlijk bij de Kasteelmoestuin langs.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Stuntman voor een dag

Niemand wil door een auto geschept worden, en als dat niet is omdat je geen zin hebt om je botten te breken, dan is het wel omdat je er waarschijnlijk nogal knullig uitziet terwijl je de klap van de wagen incasseert. Voor dat laatste is er gelukkig een oplossing, dankzij de workshop ‘Stuntman voor 1 dag’. 

Leuke app: Happy deed

Je telefoon zegt ‘bliep’. Jij kijkt en ziet een notificatie van je app Happy Deed. Het is tijd om de mensheid te redden met jouw goede daden!

Het land van de kangoeroes

Wat je vast niet weet, is dat Maaike Ouboter een tijdje in Australië heeft gewoond! Het kan dan wel een tikkie ver weg zijn, zo helemaal aan de andere kant van de wereld, maar toch zijn wij wel benieuwd naar de Leukste plekken van Australië.

Fit het festival door

Kijk, vrólijk word je wel van festivals. Maar voor je lijf is zo'n festivalfeest weer niet zo lief. Volop genieten van alle festiviteiten en toch niet terug naar huis als een brak puddinkje? Volg dan onze fit-het-festival-door-tips!