Tijd om naar buiten te gaan

lekker in de natuur

groen, groener, groenst

Wat worden we blij van de eerste zonnestalen! We laten de winter achter ons en zijn helemaal klaar voor de lente. Dat betekent: lekker naar buiten, in de tuin, op het balkon, een wandeling maken of het bos in. En laten wij nou de Leukste groene zaken voor je op een rijtje hebben gezet!

Het bos kan in de herfst ontzettend prachtig zijn, maar in de Lente is het toch een stukkie fijner en warmer. Duik dus het bos in, neem de hond mee of ravot erop los met de kids. Welk bos dan het allerleukste is? Dat verklappen we je hier.

Als je door alle bebouwing nog lang geen bos kan zien, dan kun je natuurlijk ook op een andere manier van de natuur genieten. Heel liefdevol doe je dat in de koeienstal… Nieuwsgierig? Kijk dan hier.

Sta jij bij de eerste zonnestralen direct buiten de deur om iets actiefs te gaan doen? Dan hebben we hier het perfecte weekendplan voor je. Dus pak die mountanbike en strik de veters van je wandelschoen, want jij gaat dit weekend op avontuur.

In Amsterdam zoeken we dit weekend eens niet de grachten en de parkjes op, maar geniet je van het groen met een mooie hofjesroute door de Jordaan.

Je kunt natuurlijk ook zelf voor een beetje groen in de stad zorgen. Maak je eigen hippe groentetuintje en bouw je balkon vol met groene snuisterijen. Laat de bloemetjes en groentes maar komen! Hier lees je hoe jij die groene vingers kweekt.

Voor inspiratie ga je natuurlijk bij de Kasteelmoestuin langs.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Helweek

Helweek neemt je mee naar de belangrijkste week van je leven. De week loopt van maandag 5:00 uur ’s morgens tot zondagavond 22:00 uur ’s avonds.

De beste health & fitness blogs

Je vindt het belangrijk om op je gezondheid te letten. Daarom heb je een sportschoolpasje dat onderin het laadje met ongeopende Yves Rocher reclamepost ligt. Weet je wat jij moet doen? Jezelf een duwtje in de rug geven en je laten inspireren door gezonde en sportieve blogs die Nienke voor je heeft geselecteerd....

De 3 mooiste fietswedstrijden voor recreanten

Tour de France’je spelen is niet voor iedereen weggelegd. Laat Vincent nu weten wat de mooiste wedstrijd voor recreanten is. Het enige wat je er zelf bij moet denken zijn de zoenen van de rondemiss.

Park Sonsbeek tour

Maak een sprookjesachtige wandeling met gids door één van de mooiste parken van Nederland: Park Sonsbeek.