Tijd om naar buiten te gaan

lekker in de natuur

groen, groener, groenst

Wat worden we blij van de eerste zonnestalen! We laten de winter achter ons en zijn helemaal klaar voor de lente. Dat betekent: lekker naar buiten, in de tuin, op het balkon, een wandeling maken of het bos in. En laten wij nou de Leukste groene zaken voor je op een rijtje hebben gezet!

Het bos kan in de herfst ontzettend prachtig zijn, maar in de Lente is het toch een stukkie fijner en warmer. Duik dus het bos in, neem de hond mee of ravot erop los met de kids. Welk bos dan het allerleukste is? Dat verklappen we je hier.

Als je door alle bebouwing nog lang geen bos kan zien, dan kun je natuurlijk ook op een andere manier van de natuur genieten. Heel liefdevol doe je dat in de koeienstal… Nieuwsgierig? Kijk dan hier.

Sta jij bij de eerste zonnestralen direct buiten de deur om iets actiefs te gaan doen? Dan hebben we hier het perfecte weekendplan voor je. Dus pak die mountanbike en strik de veters van je wandelschoen, want jij gaat dit weekend op avontuur.

In Amsterdam zoeken we dit weekend eens niet de grachten en de parkjes op, maar geniet je van het groen met een mooie hofjesroute door de Jordaan.

Je kunt natuurlijk ook zelf voor een beetje groen in de stad zorgen. Maak je eigen hippe groentetuintje en bouw je balkon vol met groene snuisterijen. Laat de bloemetjes en groentes maar komen! Hier lees je hoe jij die groene vingers kweekt.

Voor inspiratie ga je natuurlijk bij de Kasteelmoestuin langs.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

5 x de Leukste tijd voor jezelf

Tijd voor jezelf vinden is altijd lastig, dit geldt ook voor Leuk Mens Natascha. Zij werkt ontzettend hard aan haar eigen bedrijf “Flavourites” en is moeder van 2 kinderen. Wij vroegen Natascha wat haar aanbevelingen zijn voor een beetje quality time met jezelf.

5 Borough Bike Tour

Ontdek steden op een bijzondere manier. Ga bijvoorbeeld fietsen tijdens de 5 Boroughs Bike Tour in New York City.

Brommerbios

Sinds de zomer van 2014 tuft de Brommerbios door Nederland. Vooral door Utrecht, maar ook in Den Haag en op Vlieland duikt de brommerbios op.

De vrije dag van DJ Isis

Als DJ speelt je werk zich voornamelijk af in andermans vrije tijd af. Maar wat als het werk erop zit? Waar breng je dan zelf het liefst je vrije tijd door? DJ Isis, sinds 2011 ook moeder van een zoontje, weet het wel: op een plek waar je lekker buiten kunt zijn en die ook geschikt is voor kindjes.