Pareltjes van Brabant

Stiekeme tochtjes

Met echte vleermuizen!

Brabant is meer dan een provincie vol gezelligheid en leuke kroegjes. Gelukkig kun je de gezelligheid ook mee naar buiten nemen. Maar wat maakt Brabant dan zo speciaal Lidwine?

Den Bosch is de stad van Jeroen Bosch. Ga op zoek naar alle verborgen plekjes en laat je verrassen. Ook een must is een rondvaart met een fluisterbootje op de Binnendieze. Ik weet dat het suf klinkt, maar het is echt een aparte ervaring om onder de binnenstad door te varen. Boven je is het drukke stadscentrum. Tijdens de vaart zie je de stad van een hele andere kant. Pas op de vleermuizen!

Frisbeeën is cool

Wil je daarna toch weer iets actiever, speel dan lekker een spelletje frisbeegolf in het Zuiderpark. Zet zelf een parcours uit met behulp van officiele disc golf targets of met wat creativiteit en hulpmiddelen maak je zelf een parcourtje. Net als bij golf is het de bedoeling dat je in zo min mogelijk worpen de frisbee in de target werpt.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Brandweersurvival

Tijdens een dagje brandweersurvival leer je praktische dingen, zoals hoe je als een echte professional kunt rondrennen met een brandslang, maar ook theoretische zaken, zoals hoe backdraft ontstaat en of je benzine kunt blussen met water.

De beste films

Naast boeken houdt Yzabel ook van films. Welke films moet je gezien hebben?“Net als bij muziek, houd ik van allerlei verschillende soorten films. Zo zijn er Hollywood producties waar je niet om heen kan, die je verbijsterd achterlaten. 

De Tour-rituelen van Vincent

Leuk Mens Vincent is mede-oprichter van wielerplatform Soigneur. Tijdens de Tour kun je er dus de donder op zeggen dat deze wielerfanaat aan de buis gekluisterd is. Welk gevoel krijg jij van de Tour, Vincent?

Escape Room

Een rage in het buitenland en nu ook in Nederland op verschillende plekken te doen: de Escape Room.