Pareltjes van Brabant

Stiekeme tochtjes

Met echte vleermuizen!

Brabant is meer dan een provincie vol gezelligheid en leuke kroegjes. Gelukkig kun je de gezelligheid ook mee naar buiten nemen. Maar wat maakt Brabant dan zo speciaal Lidwine?

Den Bosch is de stad van Jeroen Bosch. Ga op zoek naar alle verborgen plekjes en laat je verrassen. Ook een must is een rondvaart met een fluisterbootje op de Binnendieze. Ik weet dat het suf klinkt, maar het is echt een aparte ervaring om onder de binnenstad door te varen. Boven je is het drukke stadscentrum. Tijdens de vaart zie je de stad van een hele andere kant. Pas op de vleermuizen!

Frisbeeën is cool

Wil je daarna toch weer iets actiever, speel dan lekker een spelletje frisbeegolf in het Zuiderpark. Zet zelf een parcours uit met behulp van officiele disc golf targets of met wat creativiteit en hulpmiddelen maak je zelf een parcourtje. Net als bij golf is het de bedoeling dat je in zo min mogelijk worpen de frisbee in de target werpt.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Uit met de hele familie

Leuk Mens Natascha woont met haar gezin in Utrecht. Ze werkt hard, maar neemt ook de tijd om Leuke dingen met haar gezinnetje te doen.

Een luie picknick

Leuk en aardig, zo’n uitgebreide picknick in het zonnetje, maar het vergt toch heel wat tijd om voor te bereiden. Voor als je daar geen zin in of simpelweg geen tijd voor hebt bestaan er heel wat bedrijfjes die dat maar wàt graag voor je doen. 

Winterwadlopen

Wadloopcentrum Pieterburen organiseert in de winter wekelijks een wandeling die niet voor watjes is.

IJskoude yoghurt

Yoghurt? Ja lekker, maar alleen als ‘ie ijs en ijskoud is. Frozz verkoopt verse yoghurt die ter plekke bevroren wordt, dus geen yoghurtijs – wat eigenlijk roomijs met yoghurt is.