De geheimen van Nijmegen

van Romeinen tot Nimwegers

Codes kraken en puzzelen

Een stad vol Romeinse geheimen ontrafelen. Dat klinkt spannend en dat is het ook! Verklap je ons vast een missend puzzelstukje Lidwine?

Nijmegen is net een openlucht museum. Met CityGoose vonden we dat deze stad absoluut niet op onze lijst mocht ontbreken. Van de 4 CityCode geheimen is die van Nijmegen supergeschikt om mee te starten. De andere 3 zijn namelijk een stukje pittiger ;-). Ontdek de stad als ware je Robert Langdon. Je kijkt niet meer op dezelfde manier naar de gebouwen in de binnenstad of het Kronenburgpark. Ontdek het lang bewaarde geheim van Karel de Grote.

De favorieten van Lidwine 


Een van mijn favoriete puzzels is de puzzel “dertien vensters op een rij”. Het brengt je op een prachtig stukje Nijmegen, midden in het drukke centrum. De puzzel dwingt je goed naar het gebouw ‘de Latijnse school’ te kijken op St. Stevenskerkhof 2 en dan valt ook pas goed op wat een prachtig gebouw dat is! Wist je dat Nijmegen slechts 5 sporen heeft, maar wel het hoogst voorkomende spoornummer in Nederland? Check it out!

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Klimpark Funforest

Dagje televisie maken

Die reclames die je pauze van GTST moet bekijken maken je nou niet bepaald blij, net zoals de nieuwste acteur die tijdens de desbetreffende soap het toneel betreedt.

Sterrenwacht voor de kleintjes

Denk dat een bezoek aan de sterrenwacht te ingewikkeld is voor kleine kinderen?

Art & Lemonade

Shoppen mét de kids? Klinkt als ‘Zijn we al klaar?’ en ‘Mogen we al naar huis?’. Niet bij Art & Lemonade aan de Hooikade in de Haagse binnenstad.