De geheimen van Nijmegen

van Romeinen tot Nimwegers

Codes kraken en puzzelen

Een stad vol Romeinse geheimen ontrafelen. Dat klinkt spannend en dat is het ook! Verklap je ons vast een missend puzzelstukje Lidwine?

Nijmegen is net een openlucht museum. Met CityGoose vonden we dat deze stad absoluut niet op onze lijst mocht ontbreken. Van de 4 CityCode geheimen is die van Nijmegen supergeschikt om mee te starten. De andere 3 zijn namelijk een stukje pittiger ;-). Ontdek de stad als ware je Robert Langdon. Je kijkt niet meer op dezelfde manier naar de gebouwen in de binnenstad of het Kronenburgpark. Ontdek het lang bewaarde geheim van Karel de Grote.

De favorieten van Lidwine 


Een van mijn favoriete puzzels is de puzzel “dertien vensters op een rij”. Het brengt je op een prachtig stukje Nijmegen, midden in het drukke centrum. De puzzel dwingt je goed naar het gebouw ‘de Latijnse school’ te kijken op St. Stevenskerkhof 2 en dan valt ook pas goed op wat een prachtig gebouw dat is! Wist je dat Nijmegen slechts 5 sporen heeft, maar wel het hoogst voorkomende spoornummer in Nederland? Check it out!

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Avontuur in Amsterdam

Amsterdam is een van de favoriete steden om leuke dingen te doen, alleen vaak passen deze vooral in de categorie cultureel. Met een speurtocht en obstakelrace kan je als actieveling ook iets leuks doen in onze hoofdstad!

Feestjes

Naast kattenliefhebber houdt Thomas ook wel van een feestje. Hij schuilt zelfs een echte organisator in hem. We vroegen ons af hoe hij zijn feesten fikst en waar hij zelf graag naar toe gaat…

Lindyhoppen

Vertel eens Amber, welke danspasjes kunnen we echt niet ontlopen dit jaar?

Viva Cuba

Kim houdt van een gezellig sfeertje op reis. En dat vindt ze in warme landen zoals Cuba en Italië.