De geheimen van Nijmegen

van Romeinen tot Nimwegers

Codes kraken en puzzelen

Een stad vol Romeinse geheimen ontrafelen. Dat klinkt spannend en dat is het ook! Verklap je ons vast een missend puzzelstukje Lidwine?

Nijmegen is net een openlucht museum. Met CityGoose vonden we dat deze stad absoluut niet op onze lijst mocht ontbreken. Van de 4 CityCode geheimen is die van Nijmegen supergeschikt om mee te starten. De andere 3 zijn namelijk een stukje pittiger ;-). Ontdek de stad als ware je Robert Langdon. Je kijkt niet meer op dezelfde manier naar de gebouwen in de binnenstad of het Kronenburgpark. Ontdek het lang bewaarde geheim van Karel de Grote.

De favorieten van Lidwine 


Een van mijn favoriete puzzels is de puzzel “dertien vensters op een rij”. Het brengt je op een prachtig stukje Nijmegen, midden in het drukke centrum. De puzzel dwingt je goed naar het gebouw ‘de Latijnse school’ te kijken op St. Stevenskerkhof 2 en dan valt ook pas goed op wat een prachtig gebouw dat is! Wist je dat Nijmegen slechts 5 sporen heeft, maar wel het hoogst voorkomende spoornummer in Nederland? Check it out!

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Lekker leuk trakteren

Hiep hiep hoera, jarig! Dat betekent trakteren op school. En grijpen naar saaie zakjes chips, dat doen we dus niet bij Leukedingendoen. Hier zijn we namelijk vooral fan van leuke, verrassende trakties. Dus pak het eens anders aan en trakteer bijvoorbeeld op gemummificeerde worstjes!

Fit de zomer door

Iedereen wil er wel fit uitzien, maar eten is zó lekker en sporten niet altijd even leuk.

Lindyhoppen

Vertel eens Amber, welke danspasjes kunnen we echt niet ontlopen dit jaar?

Basisuitrusting voor avonturiers

Bijzondere vakantie adresjes midden in de natuur, vergeet je Leatherman-tool niet..