Museum Valse Kunst

Illegale toestanden in Vledder

Zoek de verschillen

Imitatiebont, een namaak Gucci tas of een neppe Ray Ban is er niets bij: valse kunst. Daar kun je pas echt geld mee verdienen moeten vervalsers hebben gedacht, want er zijn veel namaakschilderijen in omloop. Genoeg om een museum mee te vullen dachten ze in Vledder. Want daar is het enige Museum voor Valse Kunst ter wereld. 

Er hangt werk van de neppe Karel Appel, de nog neppere Matisse en nog veel meer kunstenaars. Maar ja, zie jij het verschil?

Als je er toch bent, volg dan de rondleiding, dan hoor je hoe je echt van nep moet onderscheiden, inclusief de trucs die vervalsers gebruiken.

Contactgegevens

Museum Valse Kunst
Brink 1, Vledder
T: (0521) 38 33 52 

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De Daktuin

Hoera, in mei en juni 2016 kun je weer terecht bij De Daktuin op de Utrechtse Uithof.

Diep gaan in De Verdieping

Denk je dat je alles al een keer gezien hebt tijdens het uitgaan? De Verdieping in Trouw is altijd verrassend.

40 jaar Playmobil

Het begon in 1974 met een ridder, een bouwvakker en een indiaan. Een eenkleurig lichaam, onbeweeglijke handen, maar een vriendelijk lachend gezicht. 

Dineren volgens ’t boekje

Een boek kan je op vele manieren inspireren, dus ook op culinair gebied. Chantal Hintze lust in ieder geval wel pap van boeken en kwam met The Bookish Banquet: een literaire eetclub.