Museum Valse Kunst

Illegale toestanden in Vledder

Zoek de verschillen

Imitatiebont, een namaak Gucci tas of een neppe Ray Ban is er niets bij: valse kunst. Daar kun je pas echt geld mee verdienen moeten vervalsers hebben gedacht, want er zijn veel namaakschilderijen in omloop. Genoeg om een museum mee te vullen dachten ze in Vledder. Want daar is het enige Museum voor Valse Kunst ter wereld. 

Er hangt werk van de neppe Karel Appel, de nog neppere Matisse en nog veel meer kunstenaars. Maar ja, zie jij het verschil?

Als je er toch bent, volg dan de rondleiding, dan hoor je hoe je echt van nep moet onderscheiden, inclusief de trucs die vervalsers gebruiken.

Contactgegevens

Museum Valse Kunst
Brink 1, Vledder
T: (0521) 38 33 52 

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Lekker retro: theater Mirliton

In de categorie ‘Goed verstopte pareltjes van vroeger’ presenteren wij het Mirliton Theater. Mirliton bestaat sinds 1973 en vind je in het winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht. Nou ja, vinden, je moet er wel even goed naar zoeken

Discotaxi

Weer of geen weer: stap in de discotaxi van Maroni Sonelli en je komt geheid stuiterend aan op je bestemming. En met de glimlach tijdens het uitstappen komt het ook helemaal goed.

Jazzclub BIRD

Trendy nachtclubs in hippe steden als New York, Londen en Berlijn waren dé bron van inspiratie voor jazzclub BIRD in Rotterdam.

Rijksstudio

Het Rijksmuseum stoffig en saai? Nee joh. Tegenwoordig kun je het museum namelijk volledig naar je eigen hand zetten, vanuit je luie stoel nota bene.