Museum Valse Kunst

Illegale toestanden in Vledder

Zoek de verschillen

Imitatiebont, een namaak Gucci tas of een neppe Ray Ban is er niets bij: valse kunst. Daar kun je pas echt geld mee verdienen moeten vervalsers hebben gedacht, want er zijn veel namaakschilderijen in omloop. Genoeg om een museum mee te vullen dachten ze in Vledder. Want daar is het enige Museum voor Valse Kunst ter wereld. 

Er hangt werk van de neppe Karel Appel, de nog neppere Matisse en nog veel meer kunstenaars. Maar ja, zie jij het verschil?

Als je er toch bent, volg dan de rondleiding, dan hoor je hoe je echt van nep moet onderscheiden, inclusief de trucs die vervalsers gebruiken.

Contactgegevens

Museum Valse Kunst
Brink 1, Vledder
T: (0521) 38 33 52 

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Ontdek kunst via deze blogs

Wanneer je weer eens online rondstruint, vergeet dan vooral niet de kunstblogs die Oscar tipt.

Ecokathedraal

Een prachtig bouwwerk waar geen machine aan te pas is gekomen en waar de natuur nog altijd gewoon zijn gang gaat. De ecokathedraal in Mildam is een bezoek waard.

Samen leuke dingen doen

Heb je zin om naar de bioscoop te gaan? Te gaan sporten? Wandelen op het strand? Maar wil er niemand met je mee? Neem dan eens een kijkje bij Go mingle. 

Amai, Antwerpen

Wist je dat je vanuit Utrecht met de auto sneller in Antwerpen bent dan in Groningen?