‘t leukste oet Twente

niet alleen Ilse de Lange en Kim Kötter

maar ook gewoon veel leuke dingen

In Twente is het gewoon léuk. Althans als je het op z’n Twents uitspreekt dan. Het lieflijke dialect en het mooie landschap biedt natuurlijk enorm veel moois en leuks. Daarom hebben wij het beste van het beste op een rijtje gezet!

Naast genieten van het Overijsselse GTST: Jonge Leu en Oale Groond (Zie het filmpje) heeft Twente nog veel meer leuks te ontdekken. Klaar om je ogen van het scherm af te halen? Mooi! Het dagje Twente beginnen we natuurlijk met een mooie wandeling of fietstocht door de natuur. Twente is groter dan je denkt, dus stippel je route van tevoren goed uit. Je kan natuurlijk ook de kant en klaar routes van Oet in Twente gebruiken. Is wel zo makkelijk.

Na al dat gewandel en gefiets lust je vast iets lekkers. Gelukkig deelde Leuk Mens Kim ons al haar geheime pareltjes uit Twente en daarom weten we dat je hier ultiem kan high tea’en. Beentjes omhoog en genieten maar! Waar je dit plekje vindt? Dat lees je hier.

Je dagje Twente is niet compleet als je niet even met een Tuk Tuk op avontuur bent geweest. Met deze leuke karretjes scheur je met gemak door het Twentse landschap, op naar de volgende hotspot in dit Oosterse stukje Nederland.

Op het mooiste terras van Nederland, vooruit met regen mag je ook best binnen genieten, pak je natuurlijk een bittergarnituurtje en een glaasje wijn of bier. Je kunt hier trouwens ook heerlijk dineren.

Slapen doe je natuurlijk onder de sterren in de Sterrenkubus. Op en top genieten daar in Twente dus.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

5 x de Leukste tijd voor jezelf

Tijd voor jezelf vinden is altijd lastig, dit geldt ook voor Leuk Mens Natascha. Zij werkt ontzettend hard aan haar eigen bedrijf “Flavourites” en is moeder van 2 kinderen. Wij vroegen Natascha wat haar aanbevelingen zijn voor een beetje quality time met jezelf.

Naar de Londense Opera

Nu kun je van de opera- en balletvoorstellingen van The Royal Opera House genieten vanuit je luie bioscoopstoel, op het grote scherm van EYE in Amsterdam.

De kleine geluksmomentjes

Vrijetijdsmomentjes zijn belangrijk, voor ieder mens. Jeroen is een vroege vogel en heeft daardoor lange dagen. Hoe vult Jeroen zijn momentjes in en met wie? 

Samen in je eentje

Soms moet je werk in je eentje doen. Bijvoorbeeld als je freelancer bent, of als je je scriptie schrijft. En dan heb je niet altijd zin om thuis tussen de troep te zitten met alle afleidingen van dien (‘éven een wasje aanzetten’).