‘t leukste oet Twente

niet alleen Ilse de Lange en Kim Kötter

maar ook gewoon veel leuke dingen

In Twente is het gewoon léuk. Althans als je het op z’n Twents uitspreekt dan. Het lieflijke dialect en het mooie landschap biedt natuurlijk enorm veel moois en leuks. Daarom hebben wij het beste van het beste op een rijtje gezet!

Naast genieten van het Overijsselse GTST: Jonge Leu en Oale Groond (Zie het filmpje) heeft Twente nog veel meer leuks te ontdekken. Klaar om je ogen van het scherm af te halen? Mooi! Het dagje Twente beginnen we natuurlijk met een mooie wandeling of fietstocht door de natuur. Twente is groter dan je denkt, dus stippel je route van tevoren goed uit. Je kan natuurlijk ook de kant en klaar routes van Oet in Twente gebruiken. Is wel zo makkelijk.

Na al dat gewandel en gefiets lust je vast iets lekkers. Gelukkig deelde Leuk Mens Kim ons al haar geheime pareltjes uit Twente en daarom weten we dat je hier ultiem kan high tea’en. Beentjes omhoog en genieten maar! Waar je dit plekje vindt? Dat lees je hier.

Je dagje Twente is niet compleet als je niet even met een Tuk Tuk op avontuur bent geweest. Met deze leuke karretjes scheur je met gemak door het Twentse landschap, op naar de volgende hotspot in dit Oosterse stukje Nederland.

Op het mooiste terras van Nederland, vooruit met regen mag je ook best binnen genieten, pak je natuurlijk een bittergarnituurtje en een glaasje wijn of bier. Je kunt hier trouwens ook heerlijk dineren.

Slapen doe je natuurlijk onder de sterren in de Sterrenkubus. Op en top genieten daar in Twente dus.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Hardlopen in de natuur

Sportkleding en hardloopschoenen aan, kies een nieuwe route uit en ga een stuk hardlopen. Gezond en met je neus tussen de bomen: heerlijk!

Super actief weekend

Zin in een actief avontuur waarvoor je niet ver weg hoeft? Ga mountainbiken op Texel, bewandel een klompenpad en meer...

Slapen in een postkantoor

Hotel Het Oude Postkantoor is niet zomaar een hotel. In het voormalige postkantoor van Brummen slaap je nu heel toepasselijk in De Postkamer, De Wachtkamer of Het Loket. 

Leuke app: Rotterdam Routes

Lopen door Rotterdam is echt heus waar superleuk. Helemaal met de app ‘Rotterdam Routes’, waar je 5 verschillende routes kunt uitkiezen. Iedere route heeft een eigen thema en een eigen audiogids, die je het verhaal van Rotjeknor haarfijn vertellen.