De mooiste traktaties

Maak de blits op school

Oké het kost wel wat tijd…

De jarige jetjes van Loes komen zeker niet op school aan met zakjes chips als traktatie. Om te trakteren geeft ze ze namelijk altijd iets moois mee. Stiekem kan dat al in een handomdraai, Loes verlos ons en vertel hoe jij dat doet!

"Trakteren op school… mijn meiden zijn alweer wat groter, maar ik herinner me een traktatie die ik heb gemaakt voor mijn jongste dochter toen ze nog in de peuterklas zat. Teckeltjes gemaakt van lege wc-rolletjes waarin een doosje met rozijntjes zat verstopt. Avonden heb ik eraan gewerkt, maar dat liet ik natuurlijk niet merken toen de juf zei dat het er zo mooi uit zag. “Daar heb je vast veel werk aangehad!” “Nee hoor, dat valt eigenlijk best mee”, antwoordde ik. Nou niet dus. Het was echt een hele klus om die teckeltjes te maken, terwijl de kinderen er maar 5 seconden over deden om de teckeltjes kapot te scheuren om het doosje met rozijntjes eruit te halen. Haha, nou goed daar heb ik weer van geleerd. "

Het kan ook anders

"Een leuke traktatie ziet er dus niet alleen leuk uit, maar neemt ook niet teveel tijd in beslag om te maken. Zoals deze leuke uitdeelzakjes bijvoorbeeld. Ik maakte ze een keer voor mijn oudste dochter. Ik bestempelde het papier dat ik ervoor gebruikte eerst met haar naam en haar leeftijd. En nu vond ik het ook niet erg dat de kinderen de zakjes kapot maakte, want dat was precies de bedoeling!"

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Op naar het klimbos

Kinderen bársten van de energie en in het Klimbos kunnen ze zich even goed uitleven. 

Ontdek je plekje

Moet die bank nou bij het raam of toch liever achterin de kamer? Zetten we de tafel haaks op de muur of is dat eigenlijk niet feng shui?

Eetbare bloemen

Je stamppot omtoveren tot een culinair hoogstandje, of je doordeweekse diepvriespizza verfraaien met wat eetbare viooltjes

Eten tussen de kippen

Op buitengoed De Uylenburg waan je je ’s zomers praktisch op het Franse platteland. Helemaal als je aanschuift aan de gezellige bistrotafeltjes van Café du Midi in Delfgauw (in de buurt van Delft).