De mooiste traktaties

Maak de blits op school

Oké het kost wel wat tijd…

De jarige jetjes van Loes komen zeker niet op school aan met zakjes chips als traktatie. Om te trakteren geeft ze ze namelijk altijd iets moois mee. Stiekem kan dat al in een handomdraai, Loes verlos ons en vertel hoe jij dat doet!

"Trakteren op school… mijn meiden zijn alweer wat groter, maar ik herinner me een traktatie die ik heb gemaakt voor mijn jongste dochter toen ze nog in de peuterklas zat. Teckeltjes gemaakt van lege wc-rolletjes waarin een doosje met rozijntjes zat verstopt. Avonden heb ik eraan gewerkt, maar dat liet ik natuurlijk niet merken toen de juf zei dat het er zo mooi uit zag. “Daar heb je vast veel werk aangehad!” “Nee hoor, dat valt eigenlijk best mee”, antwoordde ik. Nou niet dus. Het was echt een hele klus om die teckeltjes te maken, terwijl de kinderen er maar 5 seconden over deden om de teckeltjes kapot te scheuren om het doosje met rozijntjes eruit te halen. Haha, nou goed daar heb ik weer van geleerd. "

Het kan ook anders

"Een leuke traktatie ziet er dus niet alleen leuk uit, maar neemt ook niet teveel tijd in beslag om te maken. Zoals deze leuke uitdeelzakjes bijvoorbeeld. Ik maakte ze een keer voor mijn oudste dochter. Ik bestempelde het papier dat ik ervoor gebruikte eerst met haar naam en haar leeftijd. En nu vond ik het ook niet erg dat de kinderen de zakjes kapot maakte, want dat was precies de bedoeling!"

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Al je Whatsapp'jes in een boek

Je voert vaak de mooiste gesprekken op Whatsapp met vrienden, familie of collega’s. Maar digitaal is ook zo digitaal.

De Orchideeënhoeve

Voor een ticket to the tropics hoef je niet ver: de Orchideeënhoeve is een overdekte tropische wereld, gewoon in onze oer-Hollandse Flevopolder.

Foodtruck bij je thuis

Foodtrucks zijn hartstikke hot! Ze duiken overal op: van festival tot straathoek.

De perfecte barbecue

Oh Nederlandse barbecue, met je zwartgeblakerde worsten en sauzen uit plastic tubes. Dat kan een stuk lekkerder. En langzamer, vertelt Peter.