Een lesje muzieksmaak

Genieten is een must

Nu nog een Nijntje

Met twee ouders gegrond in de muziek ligt een lesje muzieksmaak voor de hand. Toch is bij Leuk Mens Phil niets minder waar, alhoewel hij het stiekem toch wel erg leuk zou vinden samen met zijn kleine Jet mooie plaatjes te gaan luisteren.

“Tsja, het eerste wat in je opkomt is haar verbieden iets in de muziek te doen en een echt vak te leren… Maar aangezien dat niet werkt, kan ik alleen maar hopen dat ze ergens een talent voor muziek heeft. “

Het liefst toch samen luisteren
“Het belangrijkste vind ik dat ze van dingen kan gaan leren genieten zoals ikzelf van muziek geniet. Muziek heeft mij gevormd en me een identiteit gegeven. Als Jet dat straks uit paardrijden, dansen of noem het op kan halen dan zal ik dat, om het even wat het is, altijd stimuleren. Maar goed, het zou wel heel leuk zijn om met haar naar mooie concerten te gaan of samen plaatjes te luisteren. Wist je trouwens dat “Jet” ook een geweldig nummer is van Paul McCartney??”

Liedjes voor het slapen gaan
“Slaapliedjes zijn bij ons vooral filmpjes van Nijntje, die papa en mama onderhand zelf ‘s nachts in bed nog in hun hoofd horen… Ik zou het raar vinden om nu al te beginnen met een zogenaamde verantwoorde muzieksmaak. Maar ik heb wel iets moois gedaan vlak na haar geboorte. Annemieke had een loodzware bevalling en moest kort daarop nog onder volledige narcose onder het mes. In totaal was ze ongeveer een uur weg van de bevalkamer waar ik met Jet achterbleef. Toen de zuster vader en dochter even alleen lieten heb ik vanaf mijn iPhone voor Jetje “ You Do Something To Me” gedraaid van mijn allergrootste held Paul Weller. Dat was echt een prachtig en intens moment…”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Plant een kaartje

Wacht. Kaart? Grond? Ja! Want Niko Niko maakt kaartjes met zaden erin. 

Lopen door Amsterdam

Van onze vrienden van Ctaste komt nu een nieuwe ervaring die je meegemaakt moet hebben: CtheCity.

De haven van de toekomst

De haven van Rotterdam is de grootste haven van Europa. En op een paar havens na ook de grootste haven van de wereld!

Leuke Lintjes

Een cadeau krijgen is leuk, maar een cadeau geven is... ook best leuk. Zeker als je flink kunt uitpa.. ehm... inpakken.