De allerliefste films ter wereld

Samen op de bank

Dekentje erbij, kaarsjes aan

Op 14 februari komen er een hoop romantische, zwijmelfilms op televisie. Je kunt natuurlijk lui die tv-knop aanzetten, de afstandsbediening erbij pakken en zappen. Maar het is natuurlijk wel Valentijnsdag, dus kijk jij alleen de allerliefste en allerbeste films ter wereld. Zonder anti-romantische reclames natuurlijk. Met de volgende vijf zit jij wel goed:

De Nederlandse film ‘Alles is liefde’ laat zien dat liefde geweldig kan zijn. Wie leert er nu uitermate charmant de prins op het witte paard kennen verkleed als cadeautje? We bedoelen maar.

Uitermate romantisch is ook het Franse ‘Intouchables’. Naast de romantische beelden en het zwoele Franse taaltje is het gewoonweg een hartverwarmend verhaal. Een echte feelgood-movie voor op dit romantische avondje.

Waan je in een andere wereld door the 'Lion King' op te zetten, vooral goed voor de familievalentijnsdag, het gaat toch om liefde voor de familie. Nog een lieve animatiefilm is ‘Up’, stiekem willen we toch allemaal zo op avontuur? Wij smelten hier op de redactie al weg van de gedachte.

Het ultieme romantische verhaal blijft toch wel ‘The Notebook’. Kom op, zelfs jij hoopt dat er later iemand zoveel van je houdt. Het mag dan wel ultiem zoet zijn, maar lief is het zeker. En het is maar één keer per jaar Valentijnsdag, goed excuus om te kijken dus.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Lichtjes in de stad

Een stad kan overdag al vrij romantisch zijn, maar zodra de nacht valt en de lampjes branden is romantiek niet meer uit het stadsbeeld weg te denken. Zeker niet in een stad vol rijke historie en mooie bruggetjes als Utrecht.

Babbelen over baby's

Op verschillende BabyBabbelplekken in Den Haag komen papa’s, mama’s, maar ook opa’s, tantes of nichtjes regelmatig bij elkaar om hun ervaringen uit te wisselen.

Gif a compliment

Wil je iets aardigs zeggen tegen je BFF maar weet je even niet hoe? Een gifje zegt soms meer dan 1000 woorden. En dankzij gifacompliment.nl heb je zo’n gifje zo gepiept! 

Beleef het donker

Hoe is het om niets te kunnen zien? Dat ervaar je in het muZIEum in Nijmegen. In het pikkedonker leer je blindelings vertrouwen op je andere zintuigen: tast, gehoor, reuk en smaak.