Hoe overleef je de winter?

Trotseer de kou

Met leuke dingen

Sneeuw, regen, hagel en wind. Het is zover, de winter is daar. We geven toe, als het aan ons gelegen had dan sloegen we hem dit jaar gewoon over. Maar helaas, de tijd is daar en dus wordt het bikkelen om de kou te trotseren. Heb jij even mazzel! Wij hebben namelijk de leukste wintersurvival tips op een rijtje gezet.

Bibberen in de kou met koude handjes? Dat is echt zo niet meer nodig. Breien is namelijk helemaal hip. Insteken, omslaan, doorhalen en af laten glijden. Keer op keer op keer hetzelfde riedeltje. We kunnen ons voorstellen dat je toch iets meer houvast nodig hebt. Hier lees je de ins en outs van het breien. Het perfecte klusje voor als je ingesneeuwd bent!

Bij deze donkere dagen is een van de dingen die je hart verwarmd toch echt chocolade. Nog leuker dus als je je eigen reep kan samenstellen. Combineer je lekkerste ingredienten en bedenk de ultieme naam. Dat klinkt toch geweldig? Dat dachten wij ook. Hier lees je hoe het precies in zijn werking gaat. Oh en je hoeft er je deur niet eens voor uit! Kun je mooi met een warme chocomel wachten tot de reep in de brievenbus valt.

Als je dan toch aan huis gekluisterd bent, dan kun je er beter het beste van maken. Fijn freubelen en knutselen is dan ook een goede bezigheid. Maak bijvoorbeeld je eigen granola! Dit is ons lievelingsrecept. Terwijl je ingrediënten in de oven aan het knapperen zijn, heb je tijd voor iets anders leuks! Wat dacht je van je eigen Wie is het?-spel maken? Hoe? Nou zo. Klaar met knutselen betekent nog uren speelplezier.

Toch naar buiten? Dan moet je natuurlijk wel de leukste sneeuwpoppen maken! De allerleukste zie je hier. En als je de kou dan toch weer een beetje zat bent, dan kruip je gewoon lekker tegen de kachel van Timboektoe op het mooie strand van Velsen Noord.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Radfahren in Berlijn

Eric houdt van fietsen. In Berlijn kan hij zijn geluk niet op met de leuke fietsroutes. Daarom weet hij ook de beste plekjes in Berlijn om uit te rusten.

Overal gezichtjes

Ken jij het begrip ‘Eyebombing’ al? Je herinnert je vast en zeker wel die kleine zwart/wit oogjes waar je mee knutselde! Met ‘Eyebombing’ gebruik je deze oogjes alleen niet voor een knutselwerkje, maar plak je ze gewoon overal op. 

Mountainbike clinic

Zin om een lekker rondje te mountainbiken, maar je weet niet hoe en waar?

Tips voor de beginnende ondernemer

Thomas is founder en CEO van Poopycat. We vroegen hem of hij tips heeft voor beginnende ondernemers. En hoe het succes van zijn bedrijf Poopycat tot stand is gekomen.“Ondernemen is een kwestie van durven. Je hoeft niet de slimste of de beste te zijn, maar je moet het gewoon doen.