De plek voor epische optredens

Paradiso en de Melkweg

Belachelijk hard

Poppodia zijn een beetje als voetbalclubs: waar je vandaan komt, daar heb je de beste optredens gezien. Dus als je weet waar Farid geboren en getogen is zal deze tip niet als een verrassing komen.

“Ik hou van Paradiso en de Melkweg. Van Buitenwesten in Paradiso tot de eerste show van Eminem in ’99 in Nederland, met een opblaasmummie uit het artwork van The Slim Shady LP op het podium. Al zeg ik dat vast allemaal omdat ik als geboren en getogen Amsterdammer vooral daar toffe shows heb gezien. Als ik in Tilburg was opgegroeid had ik vast 013 gezegd.”

Slopen
“In de Melkweg heb ik Redman ooit geïnterviewd net voor een show, dat was zo’n gezellig en leuk gesprek dat de show daarna extra hard insloeg. Ik wist dat hij als een groot kind met volle teugen genoot van elke seconde. Mooi om te zien dat iemand na zo'n lange carrière en ontelbaar veel shows nog steeds zo gretig en enthousiast is. Ik heb hem ook wel eens het hoofdpodium van de UITmarkt zien slopen, belachelijk hard.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Modern Comtemporary Museum

Het MOCO museum opende in april 2016 zijn deuren voor het publiek. MOCO zorgt ervoor dat moderne en eigentijdse kunst nu door iedereen gezien kan worden. Zo vind je er bijvoorbeeld ook street art. 

Concert in de huiskamer

Een avondje swingen of rocken, maar geen zin het huis uit te gaan?

Sterrenlunch bij RIJKS

Ga je binnenkort het Rijksmuseum bezoeken? Reserveer op tijd en lunch, dineer en borrel erop los bij RIJKS, dat in 2016 bekroond werd met een Michelinster.

De leukste Nederlandse podia volgens Yzabel

Als zangeres heeft Yzabel op aardig wat podia gestaan. Maar wat zijn haar lievelingspodia? En wat vindt ze leuker: in het klein spelen of in het groot?