Ondernemen doe je zo

Volg je passie

Maar begin klein

Een bedrijf beginnen is net zo makkelijk als het in elkaar zetten van de gemiddelde Billykast van IKEA. Je kan dan wel alle benodigdheden hebben, maar soms moet je creatief zijn om het voor elkaar te krijgen. Vertel eens Caroline, wat was jouw geheim?

“Leanne en ik hebben elkaar ontmoet tijdens een 1-jarige studie aan de Hallo Academy. Hier kwam het concept van Trash to Treasure tot stand tijdens een passie opdracht. Onze passie voor treasure hunten en verhalen bracht ons op het idee om een evenement te organiseren waar mensen tweedehands producten kunnen kopen met het verhaal en het gezicht van de eigenaar erbij. Het eerste evenement organiseerden we in het schoolgebouw van de Hallo Academy en was een succes.”

“Het idee om een online marktplaats en facebook ineen te bouwen voor alleen échte treasures was daarna snel gemaakt. Met wat mock-ups en designs gingen we naar webshopbouwers. Al snel bleek dat aan ons grote plan een aardig prijskaartje hing. We besloten dus wat kleiner te beginnen. Nu, een jaar na ons afstuderen, hebben we een pop-up shop, organiseren we nog steeds evenementen en hebben we sinds 2 maanden een webshop. We hopen dat we online nog meer kunnen groeien en meer mensen kunnen aanspreken met ons concept.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De Groene Meisjes

Jamie en Merel zijn twee meisjes die geloven dat een groener leven een leuker leven is. En dus geven ze je op allerlei manieren inspiratie om eens even goed bewust te doen. Vinden wij een reuze plan!

Koken in een professionele keuken

Wil je ‘iets met eten’ gaan doen maar is je eigen keuken te klein geworden voor je experimenten? Neem eens een kijkje bij Kitchen Republic. 

Kinderparade

De Parade die kennen we natuurlijk. Elk jaar reist dit kleurrijke theatercircus van Rotterdam naar Den Haag naar Utrecht en naar Amsterdam en verschaft in al die steden theater, gezelligheid en (veel) wijn. 

De winkel van de Pepernotenfabriek

Van Delft heeft de eerste echte pepernotenwinkel van het land geopend in Amsterdam.