Ondernemen doe je zo

Volg je passie

Maar begin klein

Een bedrijf beginnen is net zo makkelijk als het in elkaar zetten van de gemiddelde Billykast van IKEA. Je kan dan wel alle benodigdheden hebben, maar soms moet je creatief zijn om het voor elkaar te krijgen. Vertel eens Caroline, wat was jouw geheim?

“Leanne en ik hebben elkaar ontmoet tijdens een 1-jarige studie aan de Hallo Academy. Hier kwam het concept van Trash to Treasure tot stand tijdens een passie opdracht. Onze passie voor treasure hunten en verhalen bracht ons op het idee om een evenement te organiseren waar mensen tweedehands producten kunnen kopen met het verhaal en het gezicht van de eigenaar erbij. Het eerste evenement organiseerden we in het schoolgebouw van de Hallo Academy en was een succes.”

“Het idee om een online marktplaats en facebook ineen te bouwen voor alleen échte treasures was daarna snel gemaakt. Met wat mock-ups en designs gingen we naar webshopbouwers. Al snel bleek dat aan ons grote plan een aardig prijskaartje hing. We besloten dus wat kleiner te beginnen. Nu, een jaar na ons afstuderen, hebben we een pop-up shop, organiseren we nog steeds evenementen en hebben we sinds 2 maanden een webshop. We hopen dat we online nog meer kunnen groeien en meer mensen kunnen aanspreken met ons concept.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De beste films

Naast boeken houdt Yzabel ook van films. Welke films moet je gezien hebben?“Net als bij muziek, houd ik van allerlei verschillende soorten films. Zo zijn er Hollywood producties waar je niet om heen kan, die je verbijsterd achterlaten. 

Ieniemienie snoepwinkeltje

In de binnenstad van Utrecht, tussen Hoogt en de Lange Jansstraat, staat een klein huisje uit de 17e eeuw. Het is een piepklein snoep- en kruidenierswinkeltje en zodra je hier binnenstapt ga je een paar eeuwen terug in de tijd

TextielMuseum in Tilburg

Voor wie denkt dat een textielmuseum suf en alleen voor creabea’s is: breng eens een bezoekje aan HetTextielMuseum in Tilburg.

De Hallen

Voor een onvergetelijke dag hoef je De Hallen eigenlijk helemaal niet uit.