Ondernemen doe je zo

Volg je passie

Maar begin klein

Een bedrijf beginnen is net zo makkelijk als het in elkaar zetten van de gemiddelde Billykast van IKEA. Je kan dan wel alle benodigdheden hebben, maar soms moet je creatief zijn om het voor elkaar te krijgen. Vertel eens Caroline, wat was jouw geheim?

“Leanne en ik hebben elkaar ontmoet tijdens een 1-jarige studie aan de Hallo Academy. Hier kwam het concept van Trash to Treasure tot stand tijdens een passie opdracht. Onze passie voor treasure hunten en verhalen bracht ons op het idee om een evenement te organiseren waar mensen tweedehands producten kunnen kopen met het verhaal en het gezicht van de eigenaar erbij. Het eerste evenement organiseerden we in het schoolgebouw van de Hallo Academy en was een succes.”

“Het idee om een online marktplaats en facebook ineen te bouwen voor alleen échte treasures was daarna snel gemaakt. Met wat mock-ups en designs gingen we naar webshopbouwers. Al snel bleek dat aan ons grote plan een aardig prijskaartje hing. We besloten dus wat kleiner te beginnen. Nu, een jaar na ons afstuderen, hebben we een pop-up shop, organiseren we nog steeds evenementen en hebben we sinds 2 maanden een webshop. We hopen dat we online nog meer kunnen groeien en meer mensen kunnen aanspreken met ons concept.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Ga op zoek naar een hobby

Neen je Facebook verslaving is geen hobby. Misschien is bloggen een beter idee. Of een offline hobby, begin een verzameling, ga dingen maken, organiseer wat leuks. Deze tip is meer dan een tip, deze tip zou je leven kunnen veranderen. Wij van Leukedingendoen samen met Leuk Mens Alexandra willen dat iedereen gaat doen wat hij of zij leuk vindt, want dan wordt je zo fabelachtig gelukkig.

Papertrack

Terug van weggeweest: de knikkerbaan. Zoek je nog een cadeau voor kinderen vanaf 8 jaar? Papertrack is een razendsnelle knikkerbaan van papier, die je helemaal zelf bedenkt en bouwt. 

Maak online je reisdagboek

Tijdens je reis weet je ‘t zeker: dit ga je de rest van je leven onthouden. Je weet precies welke dag je wat hebt gedaan, wat je hebt gegeten, wie je hebt ontmoet, welke avonturen je hebt beleefd… maar een jaar later ben je stiekem toch de helft alweer kwijt.

PopinnPark

Popinnpark is het enige park in Nederland waar het altijd droog is. Midden in de stad is dit ‘Binnenpark’, groen tussen het grijs zoals ze dat zelf noemen.