Verborgen verhalen

Achter dat leuke jasje

En andere mooie pareltjes

Buiten de geluksokken die je aanhad toen je eindelijk die droombaan kreeg, heb je vast meer items in je kast met mooie herinneringen. En die herinneringen verzamelt Caroline samen met haar compagnon Leanne voor Trash To Treasure. Maar hoe vinden ze die verhalen eigenlijk?

“De verhalen komen eigenlijk naar ons, elk persoon die bij ons inlevert heeft een historie of heeft veel mooie herinneringen die zij graag koestert. Vaak gaat dit verhaal gepaard met het kledingstuk wat degene inbrengt.”

De leukste verhalen

“Een van onze verkoopsters leverde een prachtig jasje in. Het jasje kwam uit Ecuador en is deels van alpaca wol en nog in perfecte staat. Ze was hem tijdens haar trip kwijt geraakt en is kilometers terug gaan reizen van Quito terug naar Santo Domingo om hem op te halen. Vervolgens reisde ze bijna 10.000 km met het jasje weer terug naar Nederland waarna die een jaar na dato bij ons in de winkel kwam te hangen. Uiteraard werd die dezelfde week nog verkocht ook!

Meer van dit soort reisverhalen zijn te vinden in de kast van Maartje die tijdens haar trips in het buitenland veel mooie treasures mee naar huis neemt.

Onze bezoekers smullen van liefdesverhalen en blunders. Ogen gaan ook tinkelen van stylingtips die bij het product gegeven worden, zo weet de koper gelijk hoe het kledingstuk gedragen kan worden.”

Pareltjes in alle soorten en maten

“Onze “pre-loved” pareltjes worden ingebracht door onze verkopers. Daarnaast verkopen we ook tweedehands artikelen die we zelf op marktjes in binnen- en buitenland vinden. Onze nieuwe parels kopen we zelf in in binnen- en buitenland. Wanneer we een nieuw merk met een mooie verhaal tegenkomen verkopen we deze ook in de winkel en/of webshop. Zo kan je nu o.a. schilderijen van Charlie Dot en sjaals van Kambala op de webshop vinden. We vinden het leuk om zo ook jonge designers een platform te bieden.”

De mooiste vondst

“Op een markt in Friesland vonden we een naaimachine van rond het jaar 1915. De vrouw die ons deze machine verkocht vertelde er erg emotioneel bij dat haar oma op deze machine haar eerste feestjurk naaide.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Eet mee tegen voedselverspilling

Ruim een derde van ons eten gaat ergens in de keten verloren, terwijl het eigenlijk nog prima te eten is. Zonde natuurlijk, en daarom gaan Selma, Merel, Bart en Freke er iets aan doen met hun concept Instock.

Fluisterboottocht door de Biesbosch

Brazilië heeft de Amazone en Nederland heeft zijn eigen jungle… namelijk de Biesbosch. 

Hotel met uitzicht op Montmartre

Parijs is een geweldige stad. Maar dan moet je wel weten waar je het zoeken moet. Zelfs in de stad van de liefde ligt de romantiek niet zomaar voor het oprapen. Serena vertelt over haar ervaring.

Roberto’s ijsrecept

Het ijs van Roberto wordt alom geprezen. Dus als hij je een recept geeft, weet je dat het wel snor zit. Gelukkig is hij de beroerdste niet. Dus zie hier: honing & maanzaad-ijs. Mmmjam!