Een local word je zo

Afritsbroeken thuislaten

Lekker leuk logeren

De situatie: je bent op vakantie en gaat wat sightseeën. Maar uiteraard wil je liever niet de standaard-toerist gaan uithangen met afritsbroek, landkaart en fototoestel om je nek. Of nog erger: een ritje maken in een bus met een open dak. Alsjeblieft Corno, deel ons dé truc om voor een echte local door te gaan!

Twee dingen:

"Gewoon op mensen af lopen, een praatje maken en vragen hoe zij een week invullen. In dit seizoen. En wat ‘hot’ is. Dit eindigt geregeld in een leuk gesprek en dan hoor je wat er leeft. Vaak word je dan uitgenodigd voor een café later of zo. En je leert hoe zij de toeristen zien die hier dagelijks rond struinen. En dat is vaak grappig.
Overnachten bij locals is populair, er zijn diverse mogelijkheden. En dan krijg je vanzelf tips voor je reis, zeker als je aangeeft niet de standaarddingen te willen bezoeken."

Overnachten bij locals?

Het kan ondere andere hier:
Plusoneberlin, Couchsurfen, Airbnb en Wimdu.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Blitse kiekjes op de fiets

Dat spannende fietstochten leuk zijn, dat wisten wij van Leukedingendoen al. Maar als we al die sterke verhalen gewoon op je woord moeten geloven, tja dan slaat de twijfel toe. Want wie gelooft er nu dat je op 't randje van vallen op wonderbaarlijke wijze je zadel weer wist te bestijgen en een enorm mooie slip maakte om tot stilstand te komen?

Burning Man

Samen kunnen we meer dan alleen. Bijvoorbeeld een geweldig festival bouwen zonder geld of hulp van commercie. Het festival der festivals volgens DJ Isis is…

De Leukste kerst van Milan

“Foute Spotify-lijstjes opzetten en lekker met familie zijn, dat geeft mij het ultieme kerstgevoel."

Slapen in Slot Loevestein

Hoe gaaf is het om in een kasteel met zoveel geschiedenis de nacht door te brengen?