Een local word je zo

Afritsbroeken thuislaten

Lekker leuk logeren

De situatie: je bent op vakantie en gaat wat sightseeën. Maar uiteraard wil je liever niet de standaard-toerist gaan uithangen met afritsbroek, landkaart en fototoestel om je nek. Of nog erger: een ritje maken in een bus met een open dak. Alsjeblieft Corno, deel ons dé truc om voor een echte local door te gaan!

Twee dingen:

"Gewoon op mensen af lopen, een praatje maken en vragen hoe zij een week invullen. In dit seizoen. En wat ‘hot’ is. Dit eindigt geregeld in een leuk gesprek en dan hoor je wat er leeft. Vaak word je dan uitgenodigd voor een café later of zo. En je leert hoe zij de toeristen zien die hier dagelijks rond struinen. En dat is vaak grappig.
Overnachten bij locals is populair, er zijn diverse mogelijkheden. En dan krijg je vanzelf tips voor je reis, zeker als je aangeeft niet de standaarddingen te willen bezoeken."

Overnachten bij locals?

Het kan ondere andere hier:
Plusoneberlin, Couchsurfen, Airbnb en Wimdu.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Eten op het strand in Nederland

Gelukkig voor Willemijn heeft Nederland veel stranden, want dit Leuke Mens vertoeft het liefst aan zee.

Park Sonsbeek tour

Maak een sprookjesachtige wandeling met gids door één van de mooiste parken van Nederland: Park Sonsbeek.

Leuke app: Tripr

Stel je gaat alleen op reis of op vakantie en hebt zin om nieuwe vrienden te maken. Waarom begin je dan niet alvast met zoeken? 

Strand in eigen land

Massaal gaan we in de zomer op strandvakantie naar het zuiden van Europa of een mooi ver eiland. Maar waarom eigenlijk? We hebben zelf heel veel strand om uit te kiezen!