Een local word je zo

Afritsbroeken thuislaten

Lekker leuk logeren

De situatie: je bent op vakantie en gaat wat sightseeën. Maar uiteraard wil je liever niet de standaard-toerist gaan uithangen met afritsbroek, landkaart en fototoestel om je nek. Of nog erger: een ritje maken in een bus met een open dak. Alsjeblieft Corno, deel ons dé truc om voor een echte local door te gaan!

Twee dingen:

"Gewoon op mensen af lopen, een praatje maken en vragen hoe zij een week invullen. In dit seizoen. En wat ‘hot’ is. Dit eindigt geregeld in een leuk gesprek en dan hoor je wat er leeft. Vaak word je dan uitgenodigd voor een café later of zo. En je leert hoe zij de toeristen zien die hier dagelijks rond struinen. En dat is vaak grappig.
Overnachten bij locals is populair, er zijn diverse mogelijkheden. En dan krijg je vanzelf tips voor je reis, zeker als je aangeeft niet de standaarddingen te willen bezoeken."

Overnachten bij locals?

Het kan ondere andere hier:
Plusoneberlin, Couchsurfen, Airbnb en Wimdu.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Vliegen over Flevoland

Altijd al Flevoland vanuit de lucht willen zien? Doe ’s gek en boek een rondvlucht!

Strand in eigen land

Massaal gaan we in de zomer op strandvakantie naar het zuiden van Europa of een mooi ver eiland. Maar waarom eigenlijk? We hebben zelf heel veel strand om uit te kiezen!

De Big 5 marathon

Sommige mensen willen voordat ze sterven een handtekening van Gerard Joling bemachtigd hebben. Nienke heeft een sportievere droom: het rennen van de Big 5 marathon in Zuid-Afrika. Misschien wel de meest spectaculaire loopwedstrijd die er is...

Geschiedenijslesje

We gaan even terug naar het jaar 1936. Toen begon meneer Valk namelijk een bakkerswinkel in het pittoreske Hellendoorn. Zijn zoon Gerrit kon bovendien een aardig staaltje gebak en ijs maken en voilà: de hele regio was fan van de familie Valk.