Het spannendste avontuur

Jas uit en gaan

Klik!

Als reiziger in hart en nieren is Corno al op honderden droomplekken geweest en die waren natuurlijk allen op hun eigen manier ontzettend spannend. Vertel maar Corno, wat is je meest spannende avontuur en hoe heb je je eruit gered?

“Hmm, dit zijn meestal negatieve ervaringen… Maar die noem ik maar niet…”

Toch iets positiefs

“Mijn spannendste was een trektocht in een bamboebos in onbekend China. Op zoek naar de wilde reuzenpanda, een moeilijke taak. Het is paartijd, dan heb je de meeste kans. Na urenlang berg op, berg af en bamboebos in en uit ineens een soort geblaf. De gids begint te glunderen. En dus gaan we nu écht op pad. Ik moet mijn veel te kleurrijke jas uit doen, mijn tas achter laten, alleen mijn camera mag mee. Eerst zie ik niets, maar hoor ik allerlei vreemde geluiden van twee panda’s. En dan komt het vrouwtje omhoog gelopen. Recht in mijn gezichtsveld. En klik, dé foto was er. Als bewijs, maar vooral als aandenken.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Hardlopen in de natuur

Sportkleding en hardloopschoenen aan, kies een nieuwe route uit en ga een stuk hardlopen. Gezond en met je neus tussen de bomen: heerlijk!

Boerderij ’t Geertje

Even lekker de stad ontvluchten! 't Geertje is een veelzijdige biologische boerderij midden in het Groene Hart van de Randstad.

Beelden aan Zee

Ben je lekker over de Scheveningse boulevard aan het slenteren, ‘struikel’ je opens over een beeld van Hans en Grietje: je bent aangekomen bij Beelden aan Zee. 

Racefietsen op Marktplaats

Nynke schrijft veel over fietsen en ze heeft zelf ook nog eens een fietsclub. Oftewel: Nynke is gek op fietsen. Maar waar koop je een tweedehands racefiets en waar moet je nou echt goed op letten om geen miskoop in huis te halen?