Een duurzaam leven

zo weet je wat je eet

met een portie inspiratie als toetje

Met een voorliefde voor vintage meubels laat Julien zien dat hij niet bang is voor hergebruik. Dat is niet alleen duurzaam, maar nog veel meer. Tijd om je leven te beteren? Julien laat je zien hoe:

“Duurzaam leven heeft voor mij veel te maken met de juiste voeding eten. Ik zou bijvoorbeeld niet snel meer naar de AH gaan. Probeer ervoor te zorgen dat je weet waar je voedsel vandaan komt en of het 'echt' biologisch is. Als je vlees eet, ga dan naar een biologische slager en vraag wat de dieren te eten krijgen. Runderen moeten bijvoorbeeld gewoon buiten leven, gras eten en uiteraard geen antibiotica krijgen. Dit zijn kleine dingen waar je op kunt letten als je rechtstreeks met de producent van je voedsel kunt praten. Bijvoorbeeld op de biologische markt in Zeeburg elke woensdag. Of laat je inspireren op thegoodfamily.nl: portretten van jonge families die allemaal bezig zijn met de transitie naar een duurzamere levensstijl.”

Smaak kweken doen we zo

“Alle meubels en interieur-items die je zelf bijzonder vind, om wat voor reden dan ook, verdienen een tweede leven. Om juweeltjes te herkennen moet je eerst voor jezelf bepalen wat een juweeltje is. Ieders smaak is anders en belangrijk is dan ook om die smaak voor jezelf te ontwikkelen. Dat betekent veel kunst en cultuur kijken en beleven, musea bezoeken, naar interieurs kijken, magazines kopen of Pinterest ontdekken.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Oranjekoorts op twitter

De oranjekoorts heerst: alle social media staan vol met Leuke, gekke, grappige (of soms een beetje flauwe) kiekjes.

Restaurant de Kas

Seizoensgroenten- en kruiden, allemaal uit eigen kassen en tuin. Geniet ervan bij Restaurant de Kas.

Kleding ruilen

Je kent het wel: een kast vol mooie spullen maar niets om aan te trekken. Gelukkig heeft iederéén dat probleem, en is het dus reuze gemakkelijk op te lossen. Met een kledingruil, namelijk! 

Een luie picknick

Leuk en aardig, zo’n uitgebreide picknick in het zonnetje, maar het vergt toch heel wat tijd om voor te bereiden. Voor als je daar geen zin in of simpelweg geen tijd voor hebt bestaan er heel wat bedrijfjes die dat maar wàt graag voor je doen.