Een duurzaam leven

zo weet je wat je eet

met een portie inspiratie als toetje

Met een voorliefde voor vintage meubels laat Julien zien dat hij niet bang is voor hergebruik. Dat is niet alleen duurzaam, maar nog veel meer. Tijd om je leven te beteren? Julien laat je zien hoe:

“Duurzaam leven heeft voor mij veel te maken met de juiste voeding eten. Ik zou bijvoorbeeld niet snel meer naar de AH gaan. Probeer ervoor te zorgen dat je weet waar je voedsel vandaan komt en of het 'echt' biologisch is. Als je vlees eet, ga dan naar een biologische slager en vraag wat de dieren te eten krijgen. Runderen moeten bijvoorbeeld gewoon buiten leven, gras eten en uiteraard geen antibiotica krijgen. Dit zijn kleine dingen waar je op kunt letten als je rechtstreeks met de producent van je voedsel kunt praten. Bijvoorbeeld op de biologische markt in Zeeburg elke woensdag. Of laat je inspireren op thegoodfamily.nl: portretten van jonge families die allemaal bezig zijn met de transitie naar een duurzamere levensstijl.”

Smaak kweken doen we zo

“Alle meubels en interieur-items die je zelf bijzonder vind, om wat voor reden dan ook, verdienen een tweede leven. Om juweeltjes te herkennen moet je eerst voor jezelf bepalen wat een juweeltje is. Ieders smaak is anders en belangrijk is dan ook om die smaak voor jezelf te ontwikkelen. Dat betekent veel kunst en cultuur kijken en beleven, musea bezoeken, naar interieurs kijken, magazines kopen of Pinterest ontdekken.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Leuke tenten van Fieldcandy

Wil jij ook opvallen op de camping of tijdens Lowlands? Dan moet je bij Fieldcandy zijn voor een unieke, kleurvolle en creatieve tent. Ze zijn daarnaast ook 100% waterdicht, UV- beschermend en kunnen tegen extreme weersomstandigheden, wat allemaal ook wel zo prettig is.

Eetcafé Te Koop

Bij eetcafé Te Koop aan de Biltstraat in Utrecht (‘koop ik!’) eet je niet alleen een bordje met liefde gemaakt eten, maar kun je meteen de hele inboedel mee naar huis nemen.

Lezen met de buren

Sharing is caring - ook als het op leesvoer aankomt. Daarom is een Minibieb ook zo leuk. Dit kleine kastje hang je op in de buurt en stop je vol met boeken die je toch al uit hebt.

Schatzoeken

Op de Lochemse berg kun je zelf nog kristallen vinden, Lochemse diamanten. Zoeken dus!