Een duurzaam leven

zo weet je wat je eet

met een portie inspiratie als toetje

Met een voorliefde voor vintage meubels laat Julien zien dat hij niet bang is voor hergebruik. Dat is niet alleen duurzaam, maar nog veel meer. Tijd om je leven te beteren? Julien laat je zien hoe:

“Duurzaam leven heeft voor mij veel te maken met de juiste voeding eten. Ik zou bijvoorbeeld niet snel meer naar de AH gaan. Probeer ervoor te zorgen dat je weet waar je voedsel vandaan komt en of het 'echt' biologisch is. Als je vlees eet, ga dan naar een biologische slager en vraag wat de dieren te eten krijgen. Runderen moeten bijvoorbeeld gewoon buiten leven, gras eten en uiteraard geen antibiotica krijgen. Dit zijn kleine dingen waar je op kunt letten als je rechtstreeks met de producent van je voedsel kunt praten. Bijvoorbeeld op de biologische markt in Zeeburg elke woensdag. Of laat je inspireren op thegoodfamily.nl: portretten van jonge families die allemaal bezig zijn met de transitie naar een duurzamere levensstijl.”

Smaak kweken doen we zo

“Alle meubels en interieur-items die je zelf bijzonder vind, om wat voor reden dan ook, verdienen een tweede leven. Om juweeltjes te herkennen moet je eerst voor jezelf bepalen wat een juweeltje is. Ieders smaak is anders en belangrijk is dan ook om die smaak voor jezelf te ontwikkelen. Dat betekent veel kunst en cultuur kijken en beleven, musea bezoeken, naar interieurs kijken, magazines kopen of Pinterest ontdekken.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Workshop varkensmassage

Maak kennis met de Familie Bofkont, de dierenfamilie van Dafne Westerhof. Knuffel haar varkentjes tijdens een workshop 'Varkensmassage'

De magie van Marktplaats

Op Marktplaats vind je niet alleen tweedehands omafietsen. Er is veel meer, van designermeubels tot wonderlijke rariteiten. Maar...waar dan? Julien Rademaker zoekt het voor je op.

Paraskevidekatriaphobia

De gemiddelde mens neemt het bijgeloof rondom vrijdag de dertiende met een korreltje zout. Maar er zijn ook mensen die daar minder flexibel in zijn en lijden aan paraskevidekatriaphobia. 

Vrolijke bloemetjes

Rozen zijn rood, viooltjes zijn blauw en óóh bloemetje wat hou ik toch van jou! Bloemen maken ons vrolijk, laten ons lachen en geven ons kleur. En zo’n bloemenmoment gun je toch iedereen? Wij hebben daarom de leukste bloementips voor je op een rijtje gezet.