Niet knoeien met champagne

Ploppende kurken

Zo hou jij 't droog

Knallende en kolkende champagneflessen kunnen behoorlijk leuk zijn, maar met een goede Moët is het toch een beetje zonde. Met deze tips open jij voortaan die goedgekoelde champagne als een pro! 

De meest logische manier is natuurlijk om de fles vooral niet te schudden van tevoren. Haal vervolgens het folie van de fles los en verwijder voorzichtig het ijzeren dopje, genaamd de muselet. Houdt de fles onder een hoek van 45 graden, schuif je gasten en breekbare objecten even aan de kant. Draai de fles zachtjes rond en zorg dat je hand klaarstaat om de dop tegen te komen. Plóp, proost! 

Sabreren kun je leren

De champagne echt met flair openen doe je natuurlijk met een heus champagnesabel. Als je een beetje goed mikt, zwaai je zo de kurk met hals en al de lucht in! Maar... dit is wel voor de echte pro's weggelegd, want met 'n zwaard in de kamer zwaaien is natuurlijk niet zonder risico.   

Professioneel leren sabreren leer je hier

 

Gelukkig 2014!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Monsterlijke spinaziesoep

Soms even helemaal geen idee meer hoe jij je kinderen iets fatsoenlijks kunt voeren? Wij wel! Plant ze eerst lekker een middagje achter de tv (vreselijk pedagogisch verantwoord) en kook daarna deze gruwelijk lekkere monstersoep met ze. Wedden dat ze ineens groenten lusten?

Schuitje varen, theetje drinken

Dát is handig: eindelijk een goed adres om een bootje te huren in Amsterdam. De zespersoons-sloepjes zijn elektrisch dus nooit tanken, geen lawaaierige motor en geen uitlaatgassen.

Slapen in een atelier of studio

Hotel Rotterdam is gek genoeg geen hotel, maar het draait wel om overnachtingen.

Een luie picknick

Leuk en aardig, zo’n uitgebreide picknick in het zonnetje, maar het vergt toch heel wat tijd om voor te bereiden. Voor als je daar geen zin in of simpelweg geen tijd voor hebt bestaan er heel wat bedrijfjes die dat maar wàt graag voor je doen.