Niet knoeien met champagne

Ploppende kurken

Zo hou jij 't droog

Knallende en kolkende champagneflessen kunnen behoorlijk leuk zijn, maar met een goede Moët is het toch een beetje zonde. Met deze tips open jij voortaan die goedgekoelde champagne als een pro! 

De meest logische manier is natuurlijk om de fles vooral niet te schudden van tevoren. Haal vervolgens het folie van de fles los en verwijder voorzichtig het ijzeren dopje, genaamd de muselet. Houdt de fles onder een hoek van 45 graden, schuif je gasten en breekbare objecten even aan de kant. Draai de fles zachtjes rond en zorg dat je hand klaarstaat om de dop tegen te komen. Plóp, proost! 

Sabreren kun je leren

De champagne echt met flair openen doe je natuurlijk met een heus champagnesabel. Als je een beetje goed mikt, zwaai je zo de kurk met hals en al de lucht in! Maar... dit is wel voor de echte pro's weggelegd, want met 'n zwaard in de kamer zwaaien is natuurlijk niet zonder risico.   

Professioneel leren sabreren leer je hier

 

Gelukkig 2014!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

BURGER TRUT

Een hamburger eet je natuurlijk niet bij de McDonalds. Zeker niet als je in Rotterdam bent, vindt Leuk Mens Harold. Want bij BURGERTRUT hap je in een heerlijk broodje.

Bloeien en groeien in de hortus botanicus

De grootsheid van de natuur in het klein: dat ontdek je in de Hortus Botanicus in Amsterdam.

Huis en tafel in kerstsferen

Een boompje hier, een dennenappel daar en kerstlichtjes overal! Het is weer tijd om je huis en kersttafel om te toveren tot een prachtig kerstparadijs. 

Red je groente en fruit van de ondergang!

Durf je groente en fruit te omarmen met Foodhuggers. Met dit handige hebbedingetje verleng je de levensduur van je favoriete groente en fruit door het luchtdicht af te sluiten