Niet knoeien met champagne

Ploppende kurken

Zo hou jij 't droog

Knallende en kolkende champagneflessen kunnen behoorlijk leuk zijn, maar met een goede Moët is het toch een beetje zonde. Met deze tips open jij voortaan die goedgekoelde champagne als een pro! 

De meest logische manier is natuurlijk om de fles vooral niet te schudden van tevoren. Haal vervolgens het folie van de fles los en verwijder voorzichtig het ijzeren dopje, genaamd de muselet. Houdt de fles onder een hoek van 45 graden, schuif je gasten en breekbare objecten even aan de kant. Draai de fles zachtjes rond en zorg dat je hand klaarstaat om de dop tegen te komen. Plóp, proost! 

Sabreren kun je leren

De champagne echt met flair openen doe je natuurlijk met een heus champagnesabel. Als je een beetje goed mikt, zwaai je zo de kurk met hals en al de lucht in! Maar... dit is wel voor de echte pro's weggelegd, want met 'n zwaard in de kamer zwaaien is natuurlijk niet zonder risico.   

Professioneel leren sabreren leer je hier

 

Gelukkig 2014!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Geen zin in Monopoly?

Speel je een potje Monopoly, dan kunnen er twee dingen gebeuren.

De kleine geluksmomentjes

Vrijetijdsmomentjes zijn belangrijk, voor ieder mens. Jeroen is een vroege vogel en heeft daardoor lange dagen. Hoe vult Jeroen zijn momentjes in en met wie? 

Eco-hotel Areias do Seixo

Een ecologische en duurzame vakantie in romantisch Portugal

De Leukste dag van Jooske

Een van de leuke vragen die we aan Leuke Mensen stellen: wat zou jij doen als je voor één dag al de tijd en het geld van de wereld zou hebben? Jooske weet daar wel raad mee.