Niet knoeien met champagne

Ploppende kurken

Zo hou jij 't droog

Knallende en kolkende champagneflessen kunnen behoorlijk leuk zijn, maar met een goede Moët is het toch een beetje zonde. Met deze tips open jij voortaan die goedgekoelde champagne als een pro! 

De meest logische manier is natuurlijk om de fles vooral niet te schudden van tevoren. Haal vervolgens het folie van de fles los en verwijder voorzichtig het ijzeren dopje, genaamd de muselet. Houdt de fles onder een hoek van 45 graden, schuif je gasten en breekbare objecten even aan de kant. Draai de fles zachtjes rond en zorg dat je hand klaarstaat om de dop tegen te komen. Plóp, proost! 

Sabreren kun je leren

De champagne echt met flair openen doe je natuurlijk met een heus champagnesabel. Als je een beetje goed mikt, zwaai je zo de kurk met hals en al de lucht in! Maar... dit is wel voor de echte pro's weggelegd, want met 'n zwaard in de kamer zwaaien is natuurlijk niet zonder risico.   

Professioneel leren sabreren leer je hier

 

Gelukkig 2014!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

The Baby Bachelor

The Bachelor en Bachelorette, een romantische Amerikaanse serie. Je kent het vast wel. Maar de baby variant is veel leuker en vooral ook heel hilarisch. Bekijk de video hiernaast maar. Na het zien van de stoere kleine man en de prachtige prinsesjes: komt er al gauw ‘Ahhh wat lief’.

De lekkerste stamppot

Boris is DJ waardoor hij vaak lang onderweg is of lang aan het werk is. Door dit onregelmatige leven, vindt Boris het belangrijk om toch gezond te eten. Daarnaast is hij ook niet te genieten als hij niet eet. Het liefst eet hij iets wat niet te snel verteert, zo kan hij de avond door draaien. 

Vlindertuin Vlindorado

We vieren de lente en laten de lente nog iets meer kriebelen in Vlindertuin Vlindorado.

Pas op voor je glazuur

Wij hebben hier verder niets aan toe te voegen.