Interieur inspiratie ligt op straat

Letterlijk

Hoe doe je dat toch?

Inspiratieboeken voor interieurs kunnen prachtig zijn. Grote foto’s, inkijkjes in de meest bizar mooie woningen, winkels of bedrijfspanden waar je anders nooit binnenkomt. De tip van Louise slaat alleen alles...

“Ik hoor vaak dat er in mijn winkel alleen maar mooie meubels staan en dat mijn huis zo gaaf is ingericht. 'Hoe doe je dat toch?' Misschien heb ik er oog voor, ik weet het niet. Maar niet door stijlinspiratieboeken in huis te halen in elk geval.”

Vervallen industrie
“Mijn inspiratie haal ik van straat. En het liefst in andere landen. Franse balkonnetjes tegen gekleurde en gebladderde muurtjes in Parijs. Strakke interieurs van mooie bars en winkels in Milaan, vervallen industrieterreinen in Berlijn, maar ook Amsterdam: na al die jaren loop ik nog bijna wekelijks tegen een lantaarnpaal op terwijl ik naar gevels staar, of wanneer ik probeer naar binnen te gluren bij een mooi grachtenpand.” 

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Workshop koffiedik lezen

Een bakkie pleur houdt je niet alleen wakker, maar kan ook je toekomst voorspellen. Vraag maar aan Pjotr: het koffiedik-orakel.

Leuke app: Shop & Drop

Je kent het wel: de oud papier-bak puilt uit en er wacht nog een heel krat met oud glas op je om naar de glasbak gebracht te worden. Maar waar moet je zijn om het in te leveren? 

Moois van Ny-Na

Voor liefhebbers van het betere kitsch- en campwerk, heeft Ny-na een zeer vrolijk en kleurrijk aanbod in hartje centrum van Leeuwarden.

Leer je eigen kinderkleding maken

Aan sommige kinderkleding in de winkels kun je je goed storen. Soms is het een béétje teveel van het goede. Want zeg nou zelf: je dochtertje in een glitterjurk naar school sturen kan eigenlijk niet (behalve als ze jarig is).