Weg met sinterklaas

Ontvlucht pakjesavond

Hier zal je sint & co niet tegenkomen

De een vindt het op zijn 50ste nog steeds geweldig, de ander kan die verklede oude man echt niet uitstaan. Hoor jij bij de laatste groep en doe jij er alles aan om 5 december te vermijden, dan hebben wij wat handige 'vermijd-de-sint-tips'.

1. Ga zelf naar Spanje
Spanje is de ultieme plek om géén sint en pieten tegen te komen. Want die zitten namelijk lekker met z’n allen in Nederland. Ga bijvoorbeeld romantisch naar Barcelona. Eten bij een tapasbar bij jou in de buurt is natuurlijk ook goed om in Spaanse sferen te komen.

2. Voor gezelligheid heb je geen sint nodig
Is jouw hele vriendengroep niet zo van Sinterklaas? Organiseer dan een improvisatiediner met alle vrienden. Maar mocht nou zelfs je eenzame onderbuurman Sinterklaas vieren, dan raden wij je aan om lekker alleen uit eten te gaan. Zonder chocoladeletters, kruidnoten en nepbaard.

3. Duik een avondje onder
Je moet natuurlijk niet naar de film ‘Sinterklaas en de Pepernoten Chaos’ gaan, maar verder zit je in de bioscoop redelijk veilig voor al het sinterklaasgeweld. Kroeg, museum en concertzaal zijn ook goede opties. Kom je er helemaal niet meer uit? Kijk even in onze agenda, daar staan altijd wat leuke dingen in die je kunt doen om sinterklaas te ontvluchten!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Waar woont de Sint als hij in Nederland is?

“Mama, waar woont Sinterklaas als hij in Nederland is?” Tja, wat zeg je dan. Wij helpen je op weg.

Workshop Pimp Mien Klomp

De klomp is misschien wel het lompste stuk schoeisel dat we kennen. Des te leuker om deze robuuste stappers eens goed onder handen te nemen!

Bloggen in het geniep

Al jaren met haar gezicht in de spotlight, maar bang voor het (online) papier. Waar de meeste mensen zich het liefst verschuilen achter hun woorden, verborg Kee deze juist.

Broek wordt rok

Wacht nog heel even met het wegdoen van je oude kleding want bij Recycle Your Wardrobe kunnen ze je precies vertellen wat je er nog mee kunt doen.