Weg met sinterklaas

Ontvlucht pakjesavond

Hier zal je sint & co niet tegenkomen

De een vindt het op zijn 50ste nog steeds geweldig, de ander kan die verklede oude man echt niet uitstaan. Hoor jij bij de laatste groep en doe jij er alles aan om 5 december te vermijden, dan hebben wij wat handige 'vermijd-de-sint-tips'.

1. Ga zelf naar Spanje
Spanje is de ultieme plek om géén sint en pieten tegen te komen. Want die zitten namelijk lekker met z’n allen in Nederland. Ga bijvoorbeeld romantisch naar Barcelona. Eten bij een tapasbar bij jou in de buurt is natuurlijk ook goed om in Spaanse sferen te komen.

2. Voor gezelligheid heb je geen sint nodig
Is jouw hele vriendengroep niet zo van Sinterklaas? Organiseer dan een improvisatiediner met alle vrienden. Maar mocht nou zelfs je eenzame onderbuurman Sinterklaas vieren, dan raden wij je aan om lekker alleen uit eten te gaan. Zonder chocoladeletters, kruidnoten en nepbaard.

3. Duik een avondje onder
Je moet natuurlijk niet naar de film ‘Sinterklaas en de Pepernoten Chaos’ gaan, maar verder zit je in de bioscoop redelijk veilig voor al het sinterklaasgeweld. Kroeg, museum en concertzaal zijn ook goede opties. Kom je er helemaal niet meer uit? Kijk even in onze agenda, daar staan altijd wat leuke dingen in die je kunt doen om sinterklaas te ontvluchten!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Huis en tafel in kerstsferen

Een boompje hier, een dennenappel daar en kerstlichtjes overal! Het is weer tijd om je huis en kersttafel om te toveren tot een prachtig kerstparadijs. 

Brei eens out of the box

Trends verdwijnen en trends verschijnen. Neem nou breien. Zo’n 10 jaar geleden dacht je waarschijnlijk niet: ‘Wat is grootmoeders toch voor iets leuks voor me aan het breien’, maar tegenwoordig is dat wel anders. Breien is hipper dan ooit. Je ziet het terug in de mode maar ook in interieur. Dus laat die naalden tikken met de volgende tips: 

Gek doen met pompoen

Kom van 18 t/m 26 oktober naar de enige echte Pompoendagen bij Museum Klok en Peel in het Brabantse Asten.

Van Eigen Erf

Boeren hebben zich verzameld. Ze bieden online biologische producten aan uit elke regio, zodat er voor iedereen, overal biologische producten te koop zijn.