Ga op zoek naar een hobby

Het brengt geluk

Vissen, tuinieren, clownbeeldjes verzamelen, poppenhuizen maken

Neen je Facebook verslaving is geen hobby. Misschien is bloggen een beter idee. Of een offline hobby, begin een verzameling, ga dingen maken, organiseer wat leuks. Deze tip is meer dan een tip, deze tip zou je leven kunnen veranderen. Wij van Leukedingendoen samen met Leuk Mens Alexandra willen dat iedereen gaat doen wat hij of zij leuk vindt, want dan wordt je zo fabelachtig gelukkig.

Zoek een hobby!
“Het bezig zijn met je dromen en doelen in het leven, hebben een grote bijdrage in de mate waarin je geluk kunt ervaren. Dit zelfde geldt voor het bezig zijn met iets waar je erg van houdt in de vorm van een hobby. Voor mij is dat wanneer ik zing, dans en toneel speel. Ik vind het geweldig om te doen. Het begon voor mij als klein kind al in de huiskamer met het maken van toneelstukken en het opvoeren van dansjes voor mijn publiek: mijn ouders en broers. Later ging ik op ballet, ging ik bij een koor, kreeg ik zangles en deed ik mee aan musicals. Een musical is de perfecte manier om al mijn hobby’s te combineren!”

Het leukste theater van Brabant
“Ik vind het ook leuk om te kijken naar musicals en andere theater voorstellingen. Gelukkig hebben we in Oss een mooi theater waar dat mogelijk is. Theater de Lievekamp is het theater in Oss, waar ik niet alleen vaak heen ga voor het bekijken van een voorstelling, maar waar ik ook vaak zelf op het podium heb gestaan. De Lievekamp heeft een groot aanbod aan voorstellingen in hun programma staan. Voor ieder wat wils!”

* Gelukstip: Ga aan de slag met het waarmaken van dromen, doelen of hobby’s!

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Snurken in een wijnvat

Kies jij voor Vinho (Portugees voor ‘wijn’) of Barril (Portugees voor ‘vat’)? Ach, het maakt ook niet zoveel uit. Het zijn allebei reuzewijnvaten van de familie Kôpke uit Portugal. En jij kunt erin slapen. 

Nederlands Leder en Schoenen Museum

Mensen met een schoenenfetisj opgelet: in Waalwijk staat een museum tjokvol mooie muiltjes en meerstunning schoeisel. 

Brazilië in Nederland

Nederland mag tijdens het WK best ook een beetje groen én geel kleuren vinden wij. Dat oranje komt na een tijdje stiekem toch wel je neus uit.

Electric Ladyland

Van dit museum bestaat er maar één ter wereld. Het is namelijk een museum met alleen maar fluorescerende kunst: Electric Ladyland.