Vaarwel zwangerschapskilo's

Stomme fabels en leuke afvaltips

Van borstvoeding val je niet af

Romina weet alles over afvallen na je zwangerschap. Oké niet alles, maar wat ze wel wist staat in haar boek 'Vet man, zo'n baby'. Mocht je geen tijd hebben om een boek te lezen, lees dan deze afvaltips.

Fabels
“De grootste fabel is dat je van borstvoeding afvalt. Het helpt je baarmoeder zijn natuurlijke vorm weer te vinden. Maar dit is als het goed is binnen een week gebeurd. Er zijn vrouwen die afvallen tijdens de borstvoeding en er zijn vrouwen die juist aankomen omdat ze continue honger hebben vanwege een grote melkproductie. Sterker nog, uit onderzoek blijkt dat vrouwen die flesvoeding geven in de eerste fase juist meer afvallen. Na drie maanden borstvoeding komt de ommekeer, met pas een duidelijke relatie tussen borstvoeding en afvallen na zes maanden.”

Feitjes
“Feit is dat je tijdens je zwangerschap maar 10% meer hoeft te eten. Dat is in feite niets. En afhankelijk van je oorspronkelijke lichaamsgewicht zijn er richtlijnen waarbinnen je het beste kunt blijven qua gewichtstoename. Dus niet zoals ik 24 kilo aankomen. Dat was niet handig...”

Top 3 afvaltips
1.Beloof jezelf een mooie fotoshoot met je kindje als beloning. Dat is de stok achter de deur om te zorgen dat je na 100 dagen weer op je pre-baby gewicht zit.

2.Ga in het begin zoveel mogelijk wandelen. Zoek een vriendin op die ook een kindje heeft of vraag iemand uit je pufclub, spreek af in het park en wandel je rot. Dat is goed voor jezelf en de baby. Lekker naar buiten.

3.Het is sowieso leuk om weer iets voor jezelf te plannen. Dat voelt wat eng in het begin, want wie gaat het van je overnemen en gaat dat wel goed? Maar het is ook voor jou als mama en als persoon heel vruchtbaar om weer even een klein momentje voor jezelf te hebben. Daar wordt je echt een leuker mens van.

'Vet man, zo'n baby!' via bol.com

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Sport: waarom en welke dan?

Ja, die Sylvia weet wel hoe ze het luie zwijn van de bank moet jagen, namelijk met heel erg veel enthousiasme. “Ongeacht de berg, het weer of de sneeuw; als ik kan boarden, dan is het goed.

De beste zwijmeltips

Lisette heeft haar lief niet om de hoek wonen. Hoe houdt ze haar relatie spannend en gezellig?

Granny's Finest

Een paar Rotterdamse ondernemers ontdekten dat de skills van oma nu goed van pas komen. Want: breien is tegenwoordig weer helemaal oké

Fietsroutes waar je geen andere fietsers tegenkomt

Fietsen is heerlijk, jammer alleen van die andere fietsers. Vincent tipt geweldige routes waar je praktisch geen andere slaven van de weg tegenkomt.