Brei eens out of the box

Inspiratie van trui tot kussensloop

En nog meer breitips

Trends verdwijnen en trends verschijnen. Neem nou breien. Zo’n 10 jaar geleden dacht je waarschijnlijk niet: ‘Wat is grootmoeders toch voor iets leuks voor me aan het breien’, maar tegenwoordig is dat wel anders. Breien is hipper dan ooit. Je ziet het terug in de mode maar ook in interieur. Dus laat die naalden tikken met de volgende tips:

Bij breien is het gebruik van wol vaak de standaard. Fantastisch lekker warm en de schaapjes vinden het allemaal prima (zo lang ze hun vachtje maar niet in de winter moeten missen). Maar wist je dat er nog veel meer leuke materialen zijn waarmee je kunt breien? Bijvoorbeeld met tarn. Tarn betekent T-shirt yarn, T-shirt touw dus. Knip je oude T-shirt in lange stukken touw zodat je er wat nieuws mee kunt maken. Een mutsje of een tas bijvoorbeeld. Met oude plastic tasjes, het liefst van die dunne, kun je een hele stevige boodschappentas breien.

Out of the wool-box
Mocht je in de bouwmarkt rondlopen en echt graag iets leuks willen kopen, koop dan touw. Simtouw bijvoorbeeld. En brei daar een leuk opbergmandje van! Voor de echte alles-kunnende-breitalenten onder ons, pak eens wat dun ijzerdraad en maak daar wat leuks van. Een fruitschaal, een waxinehouder of een sierraad.

De transformatie van een oude trui
Een oude trui kun je verkopen of weggeven, maar je kunt ook je hele trui uit elkaar halen. Dan heb je wol waarmee je weer iets nieuws kunt breien. Lekker duurzaam. Je kunt ook van een oude trui een kussensloop maken. Knip de mouwen af en brei of naai de rest aan elkaar en ta-daa een lekker wollig kussentje. Of gebruik de trui als opvulling voor een nieuw kussen of een knuffeldier . Je kunt ook met wol nieuw materiaal maken, namelijk vilt.

Online inspiratie
Even geen inspiratie meer om iets te breien? Hierbij een portie online inspiratie.

Sas knits it again
Campaign for wool 
Crazy knitting lady 
Alles over breien
The ultimate guide to knitting 

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Creatief met tape

Wil je je huis een beetje opfleuren, maar heb je geen zin/geld om muren te verven of nieuwe spullen te kopen? Doe ’t met washi tape!

Online strooptochten

Hoewel Julien enorm liefhebber is van grafisch ontwerp zal je hem niet snel op een grafische expositie vinden. Hij vindt zijn inspiratie niet alleen op Marktplaats, maar ook hier:

Eenhoornkoekjes bakken

Iedereen houdt van eenhoorns, en waarom ook niet? Eenhoorns vliegen over prachtige landschappen terwijl je je stevig vasthoudt aan hun glanzende manen.

Moniques allerfavorietste ingrediënt

Wanneer jij denkt aan een culinaire powervrouw als Monique denk je waarschijnlijk niet aan Mayonaise. Toch is dat haar meest favoriete ingrediënt ooit. En natuurlijk een how-to filmpje erbij. Gewoon, omdat het kan.