Interieurstyling voor dummies

Maak een moodboard

Is de basis goed?

Wonderlijk eigenlijk hoeveel interieurs van mensen op elkaar lijken. Dat is helemaal niet nodig. Volgens Louise schuilt er in iedereen een interieurtalentje.

“Koop zeer verschillende woonbladen en scheur de plaatjes die je aanspreken uit. Maak vervolgens een moodboard. Woon je samen, doe dit dan los van elkaar. Erachter komen dat je een totaal ander moodboard hebt gemaakt dan je partner, is geheid de aanleiding tot een goed gesprek over jullie toekomstige interieur.”

De vloer
“Nu kun je per ruimte bekijken wat je ermee wilt. Bedenk allereerst wat voor vloer je wilt. Als je, zoals ik, bijvoorbeeld in het bezit bent van ontzettend veel oude, houten geleefde meubels, dan is de oude houten vloer die je in je hoofd hebt niet zo handig.”

Kleur en licht
“Kleuren en licht zijn ook belangrijk om het over eens te worden. Spots die gericht licht geven op bepaalde plekken of juist lampen die de hele ruimte verlichten? Een muur in pastelkleur of lekker felblauw? Pas als je weet wat je met de basis, de ruimte zelf, wilt kun je verder met de meubels.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Monsterlijke spinaziesoep

Soms even helemaal geen idee meer hoe jij je kinderen iets fatsoenlijks kunt voeren? Wij wel! Plant ze eerst lekker een middagje achter de tv (vreselijk pedagogisch verantwoord) en kook daarna deze gruwelijk lekkere monstersoep met ze. Wedden dat ze ineens groenten lusten?

Do it yourself: Homemade Happiness

Wil je iets vieren met je kinderen maar kom je niet verder dan de verrassing in een Happy Meal? Ontdek de knipvellen van Homemade Hapiness.

Vier carnaval

Alleen een echte Brabander weet hoe je carnaval moet vieren. De Leukste Ondernemer van Brabant weet als geen ander dat je outfit een belangrijk deel is van het plezier dat je zult beleven tijdens carnaval.  

Beleef het sprookje van 1001 nacht

Zin om het mysterieuze karakter van de sprookjes van 1001 nacht in huis te halen? Dat doe je zo: