Interieurstyling voor dummies

Maak een moodboard

Is de basis goed?

Wonderlijk eigenlijk hoeveel interieurs van mensen op elkaar lijken. Dat is helemaal niet nodig. Volgens Louise schuilt er in iedereen een interieurtalentje.

“Koop zeer verschillende woonbladen en scheur de plaatjes die je aanspreken uit. Maak vervolgens een moodboard. Woon je samen, doe dit dan los van elkaar. Erachter komen dat je een totaal ander moodboard hebt gemaakt dan je partner, is geheid de aanleiding tot een goed gesprek over jullie toekomstige interieur.”

De vloer
“Nu kun je per ruimte bekijken wat je ermee wilt. Bedenk allereerst wat voor vloer je wilt. Als je, zoals ik, bijvoorbeeld in het bezit bent van ontzettend veel oude, houten geleefde meubels, dan is de oude houten vloer die je in je hoofd hebt niet zo handig.”

Kleur en licht
“Kleuren en licht zijn ook belangrijk om het over eens te worden. Spots die gericht licht geven op bepaalde plekken of juist lampen die de hele ruimte verlichten? Een muur in pastelkleur of lekker felblauw? Pas als je weet wat je met de basis, de ruimte zelf, wilt kun je verder met de meubels.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Mooie mama's

Mama’s steken veel tijd in de kleding van hun kinders. Maar zélf moeten ze ook hip blijven. Bettina geeft de juiste tips als het gaat om stijlvol moederen.

Kind, speel échte spellen

Help! Moet je jouw kids ook steeds achter de iPad vandaan trekken en weigeren ze een ‘ouderwetsch’ spel te spelen?

Je outfit voor een succesvolle date

Op zoek naar een romantische outfit? Stylist Judith Pronk vertelt over haar favoriete kleding...

Zo word je (g)een succesvol schrijver

Denk je nu onderhand wel bekend te zijn met tips over het schrijverschap? Dan heb je deze tip van Oscar nog niet gelezen: hij hanteert een wel heel bijzonder, enigszins zweverig motto waarmee het schrijven haast niet kan mislukken.