Organiseer een Brabants feestje

“Vieren wat je 4en kan!”

Klein of groot

Voor alles is wel een reden te bedenken om een feestje te vieren. Omdat je graag cadeautjes wilt ontvangen of bijvoorbeeld omdat je zin hebt om je geliefden te verwennen. Of jezelf, met taart. Volgens Leuk Mens Alexandra is de belangrijkste reden dat feestjes bijdragen aan je geluksbeleving.

Wat is een goede reden voor een feestje?
“Ik ben erg blij dat ik verkozen ben tot de Leukste Ondernemer van Brabant! En dat is een feestje waard! Feestjes zijn niet alleen super leuk, feestjes dragen ook bij aan je geluksbeleving. Het vieren van allerlei gebeurtenissen in je leven maken dat je met een positieve blik naar de wereld kijkt. Niet alleen de grote feestjes zorgen voor een positieve sfeer, het zijn vooral de kleine feestjes die je geluksbeleving beïnvloeden. Met het vieren van kleine geluksmomentjes zoals: een goede dag op je werk,100 volgers op Twitter of dat de zon schijnt, leer je de kleine dingen om je heen te waarderen en er meer van te genieten.”

Dansjes, toasts en cupcakes
“Hoe je het viert maakt niet zoveel uit. Het belangrijkste is dat je even stilstaat bij de kleine geluksmomentjes. Maak ze even heel erg groot door er veel aandacht aan te besteden. Verwen jezelf bijvoorbeeld met iets wat je leuk of lekker vindt, maak een klein dansje of breng een toast uit op je kleine geluksmoment.” 

“Als eerste moeten er veel slingers en ballonnen zijn! Met al die vele kleuren ziet je huis er meteen heel vrolijk uit! Daarnaast heb je ook taart of cupcakes nodig! Ik vind het altijd leuk om deze zelf te maken. Dit kan een appeltaart of een chocoladetaart zijn of een mooie taart versierd met fondant of marsepein. Ditzelfde geldt voor de cupcakes. Dan lekkere drankjes en heel veel hapjes, vrienden & familie en het feest kan beginnen!”

*Gelukstip: “Denk positief en vier wat je 4en kan!”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Winkel van Nijntje

Welk konijn in Nederland kan in zeggen dat ‘ie een eigen winkel heeft? Nijntje natuurlijk. Wat zal Stampertje jaloers zijn…

Vreemd paar sokken

Bij Odd Pears koop je geen paar sokken, maar een pear sokken: 3 stuks. Als je daar een paar sokken bestelt krijg je twee sokken die matchen en eentje die anders is. Ze hebben sokken voor jong en oud, groot of klein, stippen of strepen, groen of roze, pastels of blokjes, maar allemaal met een eigenaardig paar. 

Brei een knitten!

Breien is bere-ontspannend en de opbrengst is doorgaans knus en lekker warm. Nieuw is dat je met jouw brei-activiteiten ook zwerfkatjes kunt helpen. Door de pennen ter hand te nemen en een berg knittens te breien, steun je namelijk de Dierenbescherming en help je asielpoesjes.

Geef eens een gerechtje cadeau

Is er een mooier cadeau denkbaar dan het idee dat iemand veel tijd en aandacht aan je besteed heeft? Een zelfgemaakt cadeau, zo vindt Marjan, is namelijk onbetaalbaar.