Op avontuur met het gezin

Wereldwijs

Van Capri tot Panama

Het is misschien wat spannend, maar naar verre locaties op vakantie is goed voor de ervaringen van een kind volgens Regina. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met de wereld te ontdekken. Hier de do's en de don'ts.

Do's
“Toen Bardot 3,5 maand oud was, zijn we naar Italië gevlogen. Capri. Daarna is ze nog naar Curaçao, Turkije, Tenerife en Bali geweest. We gaan deze kerst naar Costa Rica en Panama. Dus ik denk dat het inherent is aan haar opvoeding. Wij reizen, dus ze reist met ons mee.”

Don'ts
“Alleen proberen we nu wel rekening te houden met malariagebieden en gevaarlijke reisbestemmingen. Trektochten op de bonnefooi zullen we iets minder doen. Dat is voor haar ook niet zo leuk, alleen maar in een rugzak hangen. Maar onze reis deze kerst in Costa Rica is nog niet helemaal uitgestippeld. We willen daar ter plaatse ook nog de vrijheid hebben om te besluiten wat we gaan doen. Ik hoop dat ze een gezonde open houding heeft naar de wereld. Met een licht avontuurlijke inslag. Dat zal haar als persoon alleen maar rijker maken aan ervaringen.”

De ideale reisbestemming?
“Ik waak er echter wel voor om een onverschillig kindje op te voeden wat straks alleen maar zegt: ‘Oh daar ben ik al geweest’. Want de wil om dingen te blijven ontdekken komt van binnenuit en niet door de bestemming. Mijn ideale reisbestemming moet ik nog ontdekken. Ik denk dat als Bardot ergens kan scheppen in het zand of zwemmen, ze al snel tevreden is. Ze is een echte waterrat. Dat is wel een voordeel van veel reizen. Ze sprong met nog geen twee jaar zelf al heel gecontroleerd het zwembad in en wist in het water haar weg naar de trap te vinden. Met bandjes uiteraard.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Niet zomaar een weekendje weg

Het leven is te kort om in een saai hotel langs de snelweg te overnachten. Gelukkig biedt Supertrips dé oplossing. Hier vind je namelijk alleen maar bijzonder romantische stulpjes om de nacht door te brengen.

Tourfan van jongs af aan

Leuk Mens Vincent werd al vroeg besmet met het Tourvirus. Al van jongs af aan wilde hij geen etappe missen. Wat is je meest levendige herinnering aan de Tour?

Losgaan in Jeugdland

Achter het Flevopark ligt misschien wel het best bewaarde geheim van kinderen tot 12 jaar. Op een licht glooiend terrein, diep in Amsterdam-Oost vinden ze alles wat ze nodig hebben voor een stuiterende middag.

Waar woont de Sint als hij in Nederland is?

“Mama, waar woont Sinterklaas als hij in Nederland is?” Tja, wat zeg je dan. Wij helpen je op weg.